Productoverzicht

Vind het passende product van Villeroy & Boch voor uw droombadkamer

Speciale situaties vereisen speciale producten. Wasbakken vindt u bij Villeroy & Boch in de categorie met het speciale badkamertoebehoren. Niet overal kunnen of moeten wastafels worden gebruikt die voor de privé-badkamer thuis ontwikkeld zijn. In tuinhuisjes, ziekenhuizen, laboratoria, werkplaatsen en op vele andere plaatsen waar niet alleen de handen worden gewassen, zijn speciale spoelbakken vereist. Ook op dit gebied vindt u bij Villeroy & Boch alles wat u nodig hebt. Uiteraard kunt u al onze speciale spoelbakken ook in uw privé-wellness-oase toepassen om uw individuele stijl te benadrukken.

Waarom een speciale wasbak?

Een normale wastafel wordt meestal alleen gebruikt om handen te wassen, tanden te poetsen of misschien een handwasje te doen. Voor deze toepassingen is normaal sanitairkeramiek uitstekend geschikt. Maar er zijn ook wastafels die robuuster moeten zijn. In laboratoria of werkplaatsen komen ook allerlei chemicaliën of agressieve vloeistoffen in de afvoer terecht. Of op plekken waar veel vuil water in de spoelbak terecht komt, zoals in uw tuin of wasruimte. Al deze situaties vereisen speciale wasbakken die in de eerste plaats functioneel zijn.


Wasbakken met achterwandplaat

Kunt u zich uw schooltijd herinneren? In veel klaslokalen, vooral in de handarbeidlokalen en werkplaatsen, bevonden zich een of meerdere wastafels, vaak met een verhoogde achterwand, die aan de muur bevestigd waren. Deze achterwand, uit één stuk met de bak, voorkomt dat spatten vuil direct op de muur terechtkomen. Dit is vooral nodig als er geen tegels zijn. Bij Villeroy & Boch vindt u dergelijke wasbakken in de serie O.novo. Dezelfde serie biedt ook afzonderlijk verkrijgbare achterwandpanelen die achter elke wasbak van O.novo zonder geïntegreerde achterwand kunnen worden aangebracht.

Rijen wasbakken

Dubbele spoelbakken zijn ideaal wanneer meerdere werknemers in een werkplaats tegelijkertijd met water werken. Zo loopt niemand elkaar in de weg. Ook in ziekenhuizen, scholen of kleuterscholen, evenals in wasruimtes, bijvoorbeeld op campings of in sportclubs, kunnen dubbele wastafels of zelfs rijen met wasbakken nuttig zijn. Vanwege het rechthoekige model worden deze speciale wasbakken bijzonder plaatsbesparend in de natte ruimtes geïnstalleerd.

Andere speciale bekkens

Voor uw volkstuintje of de garage kunt u kiezen voor een O.novo model met een klaprooster van Villeroy & Boch. Zo giet u vuil water weg en vult u gemakkelijk een gieter zonder hem te hoeven vasthouden. Wasbakken kennen de meeste mensen misschien van de kunstles. Deze speciale bekkens zijn wat dieper en hebben een kuipachtige vorm. Maar ook in waskelders worden keramische wasbakken veel gebruikt, omdat het wasgoed vanwege de diepte van het bassin gemakkelijk kan worden voorbehandeld, gewassen of geweekt.


Verschillende maten

Voor elke kamergrootte en elk type gebruik biedt Villeroy & Boch de wasbakken in verschillende maten, zodat de beschikbare ruimte niet bepalend is voor de kwaliteit. De grootste van onze enkele wasbakken, modelnummer 632700, heeft een breedte van 695 millimeter met een diepte van 500 millimeter. De kleinste variant is slechts 495 millimeter breed en 400 millimeter diep. De dubbele spoelbakken hebben een breedte van 795 of 895 millimeter. Als u een rij spoelbakken nodig hebt, houd dan rekening met een breedte van ten minste 1000 millimeter, oftewel één meter. De bekkendiepte van de wasbak van O.novo en de wasbak inclusief klaprooster, elk als hoogte vermeld, is aanzienlijk groter dan die van een standaard-wastafel. U kunt hier dus gemakkelijk een stapel vuile was in voorbehandelen of een emmer vuil water leeggieten.

Kleur- en materiaalvarianten

De speciale spoelbakken van O.novo zijn in twee of drie kleuruitvoeringen verkrijgbaar, afhankelijk van het gebruikte type keramiek en de coating. Kies uit Wit Alpin, Wit Alpin met CeramicPlus materiaal of Wit Alpin met AntiBac-coating. Deze speciale coating is een product van het innovatielab van Villeroy & Boch. Het zorgt ervoor dat kiemen en bacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen op het oppervlak en u daar permanent tegen beschermd wordt. Dit antibacteriële zilverionen-glazuur remt de bacteriegroei met meer dan 99,9 %. Zeker bij sanitairkeramiek en -toebehoren is dat precies wat u zoekt. De langdurige bescherming is bevestigd door het onafhankelijke BOKEN Quality Evaluation Institute.

Wasbakken zien er ook prima uit in uw eigen badkamer

Zoals elke traditionele wastafel worden deze speciale spoelbakken aan de muur bevestigd of op consoles geplaatst. Uiteraard kunnen ze ook in uw privé-badkamer worden geplaatst. Met name dubbele wasbakken, of wastafels in een rij, benadrukken een bepaalde inrichtingsstijl. De eenvoudige rechthoekige vorm is tijdloos en altijd modern. Kenmerkend voor de O.novo-serie is het bijzonder gemakkelijk te reinigen en vuilafstotende oppervlak – dankzij het gebruik van het materiaal CeramicPlus. De bekkens worden bevestigd met in de handel verkrijgbare speciale ijzers of worden op geschikte consoles geplaatst.

Gestandaardiseerd speciaal badkamertoebehoren

Met speciaal badkamertoebehoren bent u perfect voorbereid op elke situatie waarbij vuil water een rol speelt. Alle producten van ons speciale badkamertoebehoren zijn grondig getest en hebben uiteraard alle uitgebreide kwaliteitstests doorstaan. Hierbij is bijzondere aandacht besteed aan de reinigbaarheid, belastbaarheid, dichtheid en levensduur van de afzonderlijke O.novo modellen in overeenstemming met de geharmoniseerde norm EN 14296:2015. U kunt er dus zeker van zijn dat de informatie juist is en biedt wat er wordt beloofd – dat is vanzelfsprekend voor de merkproducten van Villeroy & Boch.

Waarom wasbakken van Villeroy & Boch?

Heel eenvoudig: Villeroy & Boch staat voor de beste kwaliteit. Dankzij de hoge kwaliteit, een zorgvuldige afwerking en materialen van de hoogste kwaliteit ontstaan er producten die duurzaam zijn en waar u lang plezier van zult hebben. Functionaliteit en uiterlijk zijn, naast de hoge kwaliteit, een handelsmerk van Villeroy & Boch. En innovatie staat altijd centraal. Het nieuwste keramiek en de nieuwste coatings vereenvoudigen het gebruik en de reiniging van design-sanitair en functionele wasbakken. Kwaliteit “Made in Germany“ – daar staat Villeroy & Boch voor.