Productoverzicht

Vind het passende product van Villeroy & Boch voor uw droombadkamer

Inbouw badkranen

Inbouwkraan Finion

Wie zijn badkamer opnieuw wil inrichten, heeft keuze te over uit veel verschillende soorten badkranen. In principe kun je kiezen tussen een inbouwbadkraan of een opbouwkraan. Deze keuze tussen de verschillende soorten badkranen moet in een vroeg stadium van de badkamerplanning worden gemaakt, omdat latere veranderingen op dit gebied vaak meer moeite kosten.

Bij een inbouwbadkraan verdwijnen alle aansluitingen in de muur, behalve de bedieningselementen, voor een strakke look. Maar welke andere voordelen hebben badkranen van dit type?

Opbouwbadkraan
Opbouwkraan Onovo
Inbouwbadkranen
Inbouwkraan Subway

Wat zijn de voordelen van een inbouwbadkraan?

Speciale voordelen van inbouwkranen

Inbouwkranen zijn aangenaam minimalistisch en dringen niet op de voorgrond, zelfs niet als een complete badkraan met douche. Met een inbouwbadkraan wordt het water in de muur gemengd en is niets van deze technologie zichtbaar. Hoogwaardige versies van deze douchekranen voor badkuipen hebben een verfijnd en eenvoudig uiterlijk en zorgen voor een aantrekkelijk helder design, vooral in kleine ruimtes.

Badkuip met inbouwkraan Avento
Inbouwkraan Memento

Verhoogde veiligheid in de badkamer door het minimaliseren van gevaren

Vooral in een gezinsvriendelijke en seniorvriendelijke badkamer is het gebruik van een inbouwbadkraan zinvol. Een inbouwbadkraan minimaliseert de kans op ongelukken en dus het risico op verwondingen in de badkamer aanzienlijk. Want vooral op oudere leeftijd en met jongere kinderen is het risico om zichzelf thuis in de badkamer te verwonden relatief hoog. Het is goed om voor een veilige omgeving te zorgen door tijdens de planningsfase de juiste badkraan met doucheaansluiting te kiezen. Met een extra thermostaat kun je snel de gewenste temperatuur instellen en deze begrenzen zodat het water niet te heet wordt. Dit vergroot ook de veiligheid in je badkamer en beschermt bijvoorbeeld kleine kinderen en ouderen effectief tegen verbranding.

Ruimtebesparend en gemakkelijk schoon te maken

Bovendien bespaart een inbouwdouchekraan veel ruimte en laat het ruimte over voor andere dingen, vooral in een badkamer met kleine afmetingen. Als het gaat om de bedienbaarheid van de kraan, hebt u de keuze uit verschillende varianten.

De hendelbadkranen zijn handig en gemakkelijk in gebruik. Met een inbouwhendelbadkraan regelt u de temperatuur en de waterstroom met één enkele hendel.  Alternatieven voor de hendelbadkraan zijn de draaiknopkranen of de thermostaatkraan. Met een traditionele draaiknopkraan regelt u warm en koud water onafhankelijk met twee aparte grepen. De thermostaatkraan heeft een nauwkeurige temperatuurregeling, zodat u de gewenste temperatuur vooraf kunt instellen. Het water wordt dan automatisch op deze temperatuur gebracht.

In het dagelijks leven scoren inbouwkranen in de badkuip ook punten omdat ze gemakkelijker hygiënisch schoon te maken zijn - er is gewoon minder oppervlak om ruimte te bieden voor afzettingen.

Inbouwkraan Architectura

We creëren huizen

Badkuip met inbouwkraan Subway

Wat is er nodig voor inbouwkranen?

Bij de inbouwkraan wordt een systeem in een voorwand geïnstalleerd door de loodgieter. Pas daarna worden de bedieningselementen en de wateruitloop op de juiste plaatsen op de voorwand bevestigd.

Kan een inbouwkraan worden vervangen?

Als u uw inbouwbadkraan wilt vervangen, moet u vooraf met een paar punten rekening houden. In principe zijn badkranen gestandaardiseerd, maar speciale ontwerpen met extra's kunnen extra installaties met zich meebrengen. Het belangrijkste hier is: Als de kranen worden vervangen, moeten ze overeenstemmen met het overeenkomstige systeem in de muur en het geïnstalleerde inbouwlichaam. Anders moet het hele systeem worden vervangen.

De zogenaamde flexibele inbouwlichamen vormen hierop een uitzondering, hoewel ze nog niet zo lang op de markt zijn. Deze bieden verschillende installatiemogelijkheden voor inbouwmontage en maken zo eenvoudige vervanging van de inbouwdouchekraan mogelijk. De vervanging moet echter altijd door een specialist worden uitgevoerd, zodat de kraan volledig operationeel is en lang meegaat. Daarnaast zorgt de loodgieter ook voor een gekwalificeerde installatie.

Inbouwkraan Architectura
Bad Architectura

Inbouw badkranen kopen

Een inbouwbadkraan biedt je elegant design in een kleine ruimte. Of het nu in een kleinere douche is, vanwege het lagere risico op verwondingen of om hygiënische redenen - er valt veel te zeggen voor de inbouwbadkraan. Door de verschillende stijlen in design passen deze kranen ook optimaal bij elke gewenste interieurstijl. Ons assortiment biedt je ook een ruime marge als het gaat om de kosten van een inbouwdouchekraan.

Bedenk bij het renoveren van de badkamer dat u deze meestal één keer renoveert en dat u met hoogwaardige materialen lange tijd elke dag kunt uitkijken naar een mooie badkamer. Laat u inspireren door de verschillende opties in ons assortiment, probeer de bediening van onze verschillende modellen uit en koop dan de kraan die u wilt voor installatie in uw droombadkamer.