Productoverzicht

Vind het passende product van Villeroy & Boch voor uw droombadkamer

Kranen vervullen een belangrijke functie in zowel de keuken als de badkamer. Met een moderne douchekraan met hendel kunt u de watertemperatuur en het volume met één hand instellen. Tegelijkertijd dient de douchekraan als designelement in de douche en badkamer.

Hoe werkt een hendelmengkraan?

U weet waarschijnlijk wel hoe een douchekraan - ook wel tweegreeps douchekraan genoemd - werkt: U zet het koude water aan en mengt er heet water door tot de gewenste temperatuur is bereikt. Dit gaat sneller met de zogenaamde hendelmengkraan voor de douche. Met een douchekraan met hendel kunt u de temperatuur en de hoeveelheid water regelen met één hendel. Er is een rode (heet water) en een blauwe (koud water) stip aan elke kant.

Wat zijn de argumenten voor een hendelmengkraan?

Wat zijn de voordelen van een hendelmengkraan boven een traditionele draaiknopkraan?

Er gaat veel water verloren bij het mengen van warm en koud water met een traditionele draaiknopkraan. Dit verhoogt onnodig het waterverbruik en dus de kosten. Met een douchekraan met hendel bespaart u geld omdat u geen water verspilt bij het gebruik.

Hendelmengkranen zijn daarom tegenwoordig standaard voor wastafels en ook voor douches. De traditionele draaiknopkraan is interessant voor mensen die een nostalgisch element willen toevoegen aan hun badkamerinrichting. De bekende kruisknoppen zijn bijzonder populair. Het ontwerp van de douchekraan speelt hier dus vooral een rol.

Thermostatische kranen bieden comfort en veiligheid

Een douchekraan met hendel en thermostaat biedt een bijzonder hoog comfortniveau. De temperatuur en waterhoeveelheid zijn vooraf ingesteld. Dit bespaart water en energie. Sommige thermostaten zijn uitgerust met een warmwaterslot dat is ingesteld op 38 graden Celsius. Een dergelijke thermostaat wordt aanbevolen voor huishoudens met kinderen. Dit komt omdat de voorinstelling de mogelijkheid van verbranding uitsluit.

Een thermostatische douchekraan heeft nog een voordeel ten opzichte van een klassieke kraandouche: Het houdt de temperatuur van het water constant. Een hendelmengkraan zonder thermostaat reageert daarentegen op schommelingen in de waterdruk. Als een andere persoon in het huishouden bijvoorbeeld het toilet doortrekt, kan het water plots ongecontroleerd kouder of heter worden.

Opbouw- of inbouwkraan - wat is beter?

Moet de douchekraan "inbouw" of "opbouw" worden geïnstalleerd? Deze vraag rijst altijd als er een nieuw huis wordt gebouwd of een uitgebreide badkamerrenovatie wordt uitgevoerd. Beide varianten hebben hun voor- en nadelen.

Opbouwdouchekraan

Als inbouw niet mogelijk is, kan de douchekraan "op de muur" worden gemonteerd. In dit geval bevindt het hele douchesysteem zich voor of op de muur. Vanuit esthetisch oogpunt hoeft dit geen probleem te zijn. Er is nu een grote verscheidenheid aan modellen, in elke prijsklasse en voor elke smaak.

Opbouwdouchekranen zijn gemakkelijker te vervangen dan inbouwkranen. Bij een defect vervangt u gewoon de oude hendeldouchekraan door een nieuwe.

Inbouwdouchekraan

Een inbouwdouchekraan ziet er bijzonder elegant en modern uit. Het is ook ruimtebesparend omdat alle technologie voor het mengen van warm en koud water in de muur verdwijnt. Bij een inbouwdouchekraan zijn alleen de regelaar en de uitloop zichtbaar.

In veel badkamers zijn er zogenaamde voorwanden waarin toiletreservoirs, leidingen en andere dingen kunnen worden geïnstalleerd. U kunt ook een inbouw hendeldouchekraan in zo'n ruimte plaatsen. Anders is het nodig om een groter stuk uit het metselwerk te breken, wat een zekere moeite kost en veel ervaring vereist. Het is dan aan te raden om een gespecialiseerd bedrijf de volledige installatie van de inbouw hendeldouchekranen te laten uitvoeren.

We creëren huizen

Kies de kraan die past bij uw stijl en inrichting

Een moderne douchekraan met hendelmengkraan is hoogwaardig en functioneel. Functionaliteit van badkamerkranen is het belangrijkste criterium voor badkamerinrichting. Om ervoor te zorgen dat u zich helemaal op uw gemak voelt in de badkamer, moet de kraan ook passen bij de badkamerinrichting en de persoonlijke wensen. Terwijl sommigen de voorkeur geven aan een uniforme stijl, combineren anderen verschillende stijlen. Bovenal moeten de verhoudingen kloppen: Een klassieke handdouche is bijvoorbeeld geschikt voor een kleine douche, terwijl een regendouche of douchepaneel kan worden geïntegreerd in een grote douche.

Een hendeldouchekraan kopen

Tegenwoordig vindt u in veel moderne badkamers douchekranen met hendelmengkranen. Deze zorgen voor een hoog comfortniveau tijdens het douchen, omdat je de temperatuur en de hoeveelheid water hier gewoon met één hand kunt regelen. Ontdek de grote verscheidenheid aan stijlvolle douchekranen bij Villeroy & Boch - voor comfortabel doucheplezier.