Productoverzicht

Vind het passende product van Villeroy & Boch voor uw droombadkamer

Inbouwdouchekranen

Inbouwdouchekraan Antao

Is een opbouw- of inbouwkraan de juiste keuze voor mijn douche? Veel mensen stellen zichzelf deze vraag tijdens het plannen van hun badkamer. Beide varianten hebben hun voordelen. Terwijl privébadkamers vroeger vooral opbouwkranen hadden, zijn er tegenwoordig steeds meer inbouwbadkranen. Hierdoor ziet de muur er rustiger uit, omdat hij niet wordt onderbroken door een douchekraan. Dit geeft de mogelijkheid om wanden nog individueler te ontwerpen en het gekozen wandontwerp volledig vrij te implementeren.

Hoe werkt een inbouwkraan?

Bij het plannen van uw badkamer moet u van tevoren bedenken of het installatietype voor u douchekraan "inbouw" of "opbouw" moet zijn. De installatie van een inbouwmengkraan is moeilijker dan die van een opbouwmengkraan. Daarom is het aan te raden om de installatie toe te vertrouwen aan een gespecialiseerde vakman. Bij het plaatsen van uw bestelling is het essentieel dat u doorgeeft of u een opbouw- of inbouwinstallatie wilt. Als de vakman geen overeenkomstige informatie ontvangt, zal hij alles voorbereiden voor de klassieke opbouwinstallatie. Als de tegels eenmaal zijn gelegd, kan het type installatie alleen met veel moeite opnieuw worden gewijzigd.

Zoals de naam al zegt, is de volledige technologie van een inbouwkraan verborgen in de muur. Bij een inbouwinstallatie zijn alleen de bedieningshendels en de uitloop of douche zichtbaar. Een inbouwkraan neemt dus minder ruimte in beslag dan een opbouwkraan.

Opbouwdouchekraan
Opbouwdouchekraan Onovo
Inbouwdouchekraan
Inbouwdouchekraan Wallway

Hoe wordt een inbouwdouchekraan geïnstalleerd?

Als u hebt gekozen voor een inbouwinstallatie voor de douche, is de eerste stap voor de vakman om de muur open te breken. Vervolgens sluit hij het verborgen installatiehuis, ook wel basishuis genoemd, aan op de wateraansluiting. Afhankelijk van de gekozen doucheset moet hij verschillende apparaten aansluiten voor alle watertappunten. Daarna pleistert en betegelt hij de muur rond het basishuis. Vervolgens installeert hij het thermostaatpatroon hierin. De patroon kan gemaakt zijn van keramiek of plastic. Tot slot bevestigt de vakman het deksel met de hendelmengkraan of de draaiknopkraan en de uitloop bovenop.

Inbouwdouchekraan Villeroy & Boch

Wat zijn de voordelen van een inbouwdouchekraan?

Voordelen van inbouwdouchekranen

Een inbouwdouchekraan heeft talloze voordelen. Het heeft een hoogwaardige, decoratieve uitstraling en zorgt voor een opgeruimd geheel in de badkamer. Een edele kraan, bijvoorbeeld van roestvrij staal, is ook gemakkelijk schoon te maken. De eerder genoemde ruimtebesparing in de douche is ook voordelig, omdat de technologie van de inbouwmengkraan zich in de muur bevindt. Dit verkleint ook het risico dat u zich tijdens het douchen brandt aan hete slangen of leidingen.

Kranen Subway ColorBomb
Inbouwdouchekraan Villeroy & Boch

Kan een inbouwkraan worden vervangen?

Douchekranen die "inbouw" zijn geïnstalleerd, kunnen over het algemeen worden vervangen. Hiervoor hoeft alleen de wandafdekking te worden verwijderd. U of een vakman hoeft niet de hele muur open te breken voor een vervanging. Het basishuis accepteert echter meestal alleen douchekranen van hetzelfde merk. In sommige gevallen zijn er zelfs meerdere basishuizen binnen één fabrikant van kranen. Daarom is vervanging in sommige gevallen slechts beperkt mogelijk.

We creëren huizen

Overigens is inbouw ook mogelijk voor de wastafel- of badkraan. Net als bij de douche is het ook hier belangrijk om al bij de badkamerplanning rekening te houden met de inbouwdouchekraan, omdat de vakman in beide gevallen een basishuis in de muur moet integreren en het moeilijk is om het type installatie later te wijzigen.

Wastafel met inbouwkraan Artis
Douchekraan Subway ImperialDreams

Wat kost een inbouwdouchekraan?

De prijs van een inbouwdouchekraan hangt af van de kwaliteit van het gekozen product, de materiaalkosten en de kosten van de ingeschakelde vakman. Inbouwkranen zijn verkrijgbaar in talloze designs en kleuren. Kies in plaats van chroom bijvoorbeeld voor wit, goud of trendy zwart om uw douche een verfijnde uitstraling te geven.

Als u een douchekraan voor inbouw wilt kopen, moet u ook rekening houden met het aantal verbruikers dat u op de kraan wilt aansluiten. Hebt u naast de handdouche ook een hoofddouche nodig? In zo'n doucheset vertegenwoordigt elk straaltype een aparte verbruiker.

Inbouwdouchekraan kopen

Wilt u een douchekraan met thermostaat inbouwen? Bij Villeroy & Boch vindt u elegante inbouwdouchekranen voor elke smaak en stijl. Verfraai uw badkamer en douche met de bijpassende inbouwdoucheset.

Inbouwdouchekranen Villeroy & Boch