Douchesystemen van Villeroy & Boch

Vind het passende product van Villeroy & Boch voor uw droombadkamer

Doucheslangen van Villeroy & Boch

De doucheslang is het flexibele verbindingsstuk tussen de hoofd- of handdouche en de kraan. Naast visuele kenmerken zijn er ook prijsverschillen door het gebruik van verschillende materialen. Naast eersteklas doucheslangen van roestvrij staal vindt u bij Villeroy & Boch ook hoogwaardige modellen van kunststof.

Alles over douche- en handdoucheslangen

Hoogwaardige en elegante doucheslangen

Een doucheslang verbindt de douchekop met de handdouche. De lange slang is flexibel en kan gemakkelijk in verschillende richtingen worden bewogen. Samen met de douchekop is de slang het belangrijkste element in douches, douchebakken en badkuipen. Het zorgt ervoor dat je kunt genieten van een warme douche voor of na een drukke dag.

De doucheslang moet van hoge kwaliteit zijn en gemaakt van robuust materiaal. Anders krijgt het snel gaten en scheuren, knikt het en lekt het. De klassieke metalen handdoucheslang staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Maar goede kunststoffen hebben tegenwoordig ook een lange levensduur. Een hoogwaardige kunststof handdoucheslang gaat met elke beweging mee zonder te draaien en is heel gemakkelijk schoon te maken.

Doucheslang Wallway
Handdoucheslang Onovo

Naast functionaliteit speelt design een belangrijke rol. De badkamer is tenslotte een plek voor wellness en ontspanning. Daarom moeten alle elementen met elkaar harmoniëren. Als de doucheslang van metaal is, wordt een extra plastic coating aanbevolen. Dit zorgt voor een glad en hygiënisch oppervlak waarop je jezelf ook niet kunt verwonden. Een doucheslang met chroomfolie past bijvoorbeeld goed bij een chromen kraan en douchekop. Het glanzende metalen ontwerp past elegant en tijdloos in elke badkamer.

Als u van puristisch houdt, ga dan voor een witte slang voor de douche of het bad. Dit past heel goed bij een douche in de kleur wit en lichte badkamertegels, bijvoorbeeld uit onze collecties ABERDEEN, BACK HOME of BELLAGIO. Daarnaast zetten trendy kleuren zoals rood, blauw, groen of goud contrasterende accenten.

Doucheslang Architectura Gold

Welke doucheslang is de juiste?

Doucheslang Antao

De optimale lengte van een doucheslang

Een handdoucheslang kan kort of lang zijn. Het hangt af van uw douche en uw douchegewoonten. Gebruikt u een douchecabine of gaat u in bad, staand of zittend? Is de douche uitgerust met een douchehouder waarop de handdoucheslang met de douchekop op en neer kan worden geschoven? De lengte van de doucheslang hangt altijd af van de individuele badkamersituatie.

De volgende doucheslanglengtes zijn gebruikelijk:

  • 2,0 meter: Slanglengte voor optimale douchehoogte bij douchen terwijl u in het bad staat
  • 1,6 meter: normale lengte voor comfortabel douchen in de douche of douchebak
  • 1,25 meter: klassieke maat voor een handdoucheslang in bad

Tip: Een slangdouche bij de wastafel is ook praktisch, bijvoorbeeld om snel je haar te wassen of de wastafel schoon te maken. Een wastafeldouche met slang past meestal op alle in de handel verkrijgbare kranen en kan op verschillende manieren worden gebruikt.

Handdoucheslang Avento

We creëren huizen

Doucheslangen van Villeroy & Boch

Tips voor het vervangen van de doucheslang

Als de handdoucheslang lelijk verkalkt is of lekt na langdurig gebruik, moet u hem vervangen. Een moderne doucheslang met schroefdraad is zo ontworpen dat hij zonder veel moeite kan worden geïnstalleerd. Voor het vervangen hebt u een slang met schroefdraad en douchekop, een steeksleutel, een waterpomptang en, indien nodig, een koppelstuk nodig.

Belangrijk: Om ervoor te zorgen dat u nieuwe slang optimaal aansluit op handdouche en kraan, moet u de aansluiting controleren voordat u hem koopt. Veel douchekranen hebben een schroefdraad van 1/2 inch die op de meeste doucheslangen past. Enkele zijn voorzien van 3/4 inch schroefdraad. Hier zijn connectors voor, waardoor de aansluitingen ook 1/2-inch slangen passen.

Hoe vervang ik een handdoucheslang?

  1. Draai de wartelmoer los en verwijder de oude doucheslang met douchekop.
  2. Reinig de kraan met water en azijn of een ander schoonmaakmiddel voordat u de nieuwe doucheslang met douchekop monteert.
  3. Bevestig de nieuwe doucheslang aan de douchekop. Breng de afdichting aan voordat u deze vastschroeft.
  4. Schroef nu de handdoucheslang op de kraan. Denk ook hier aan de afdichting, zodat het water later zonder verliezen de douchekop in de douche of het bad bereikt.
  5. Als u de doucheslang wilt verlengen, kies dan van tevoren de juiste doucheslangverlenger en schroef beide slangen aan elkaar.
  6. Controleer of alles goed vastzit en draai de moer zo nodig aan.
Doucheslang Subway ColorBomb
Handdoucheslang Subway

Doucheslang kopen

De doucheslangen van Villeroy & Boch combineren functionaliteit met design en zijn de perfecte aanvulling op uw douche of bad. Als u een handdoucheslang wilt kopen, vindt u bij Villeroy & Boch een grote selectie verschillende douche- en handdoucheslangen van hoogwaardige, duurzame materialen - voor elke kwaliteitseis en elke stijl.