Handdouches van Villeroy & Boch

Vind het passende product van Villeroy & Boch voor uw droombadkamer

Badkuip met douche Avento

De keuze voor het bad is gemaakt, de tegels zijn gekozen en nu is het tijd voor de belangrijke details die uw badkamer omtoveren tot uw persoonlijke thuis-wellness. Het type badkraan met douchekop bepaalt hoe prettig u uw badkamer elke dag gebruikt. Voldoet het aan uw visuele eisen? Is het gebruik optimaal voor uw behoeften? Leer de verschillende soorten badkranen met handdouche kennen en vind de ideale kraan voor uw behoeften.

Keuze te over - Hoe kiest u een badkraan?

Badkuip met douche Avento zwart

Welke badkraan is de juiste?

De klassieke badkranen met handdouche hebben een watertoevoer met een menghendel, een schakelaar om het water van de kraan om te schakelen naar de douchekop en de aparte handdouche. Deze kranen zijn verkrijgbaar in een minimalistische look in materialen zoals chroom, in een matte look en in een opvallend vintage design. Naast deze opties vindt u verschillende aantrekkelijke manieren voor uw bad. Puristisch, hoekig of rond - een hoogwaardige kraan in chroom of in een andere look verfraait de badkamer. En met de juiste douchekop wordt elke douchebeurt een belevenis.

Welke soorten kranen zijn er?

In principe heb je de keuze tussen een opbouwkraan en een inbouwbadmengkraan, een badrandkraan of een vrijstaande kraan. Er zijn ook verschillen in het gebruiksgemak van de badkranen. Als u waarde hecht aan gebruiksgemak en een minimalistische uitstraling, kies dan voor een 2- of 3-gats badkraan. Bij een 2-gats badkraan zijn alleen de kraan en de douchekop zichtbaar. De temperatuur kan worden geregeld bij de kraan. Daar zit ook de schakelhendel, zodat het water ofwel uit de kraan ofwel uit de douchekop komt. Bij een 3-gatskraan is er de kraan, de douchekop en het individuele bedieningselement. De temperatuur kan aangepast worden en de waterstroom kan veranderd worden tussen de kraan en de douche. En er is nog een pluspunt: Ze hebben de volledige functie van een badkraan met douchekop, maar kunnen veel gemakkelijker hygiënisch worden gereinigd.

Opbouwbadkraan
Onovo badkraan voor opbouw
Vrijstaande badkraan
Staande kraan Loop&Friends
Inbouw badkraan
Inbouwbadkraan Subway
Badrandkraan
Badrandkraan Collaro
Badrandkraan met douchekop

Voor u is het cruciaal dat u de mengverhouding op uw badkamerkraan precies kunt instellen en u heeft graag een beetje extra? Kijk dan eens naar de aantrekkelijke modellen van 4- en 5-gats badkranen die u precies dat bieden. Misschien hebt u ook de veiligheid in de mengverhouding nodig? Dit biedt een thermostatische badkraan die snel de gewenste temperatuur bereikt en ook verbranding voorkomt met een beschermende functie.

Een bijzonder ongecompliceerde mengkraan voor het bad is de hendelbadkraan. Kinderen, ouderen of mensen met beperkte motorische vaardigheden kunnen bijvoorbeeld goed overweg met de badkraan met één hendel.

We creëren huizen

Waar moet u op letten bij het kiezen van een douche?

Bij het kiezen van de juiste douche, inbouw of opbouw, hangt het af van het doel dat hij moet vervullen. Een badkraan met douchekop heeft zowel een visuele component, die moet passen bij de rest van de stijl van de badkamer, als een functionele component, waar u vooraf zeker aandacht aan moet besteden. Bedenk hoe de badkamer elke dag wordt gebruikt en aan welke eisen de douchekraan van de badkuip moet voldoen. Hoeveel speling moet de lengte van de douche je geven? Zijn er kleine kinderen die douchen? Dan is het handig om de druk te kunnen aanpassen. Hebt u een hendelmengkraan voor de douche nodig met comfortabele bediening? Is een lange uitloop voor de badkraan verstandig en visueel harmonieus in de badkamer?

Badkranen van Villeroy & Boch
Onovo Badkraan

Let er ook op hoe de verschillende douchekoppen in de hand liggen. Net zo belangrijk is de functionaliteit van de omschakelaar op de kraan of de waterkraan op het bad. Is de knop makkelijk te bedienen? Staat het in de juiste positie voor uw gewoonten? - Uiteindelijk gaat het bij al deze kleine details van de badkraan om de dagelijkse bediening en uw comfort. Neem de tijd en probeer verschillende badkranen en douches uit. Denk ook aan hygiëne: Met een opbouwfitting hebt u altijd meer schoon te maken en regelmatig te ontkalken dan met een inbouwkraan of badrandkraan.

Badkraan met douche kopen

De juiste badkraan met handdouche maakt elke situatie in het dagelijkse badkamerleven comfortabeler. Hiermee kunt u het haar van de kinderen wassen of uw eigen haar aangenaam uitspoelen na een bad. Met de juiste waterdruk en instellingen past de kraan zich aan uw behoeften aan. Bekijk de verschillende versies en stijlen en koop dan de hoogwaardige badkraan met handdouche die qua functionaliteit en uiterlijk perfect bij jouw droombadkamer past.

Vrijstaande badkraan met handdoucheslang