Tips: Zo richt u uw badkamer in

De collectie Subway 3.0 van Villeroy & Boch

Wil u dat uw badkamer meer is dan alleen een ruimte om te douchen? Of merkt u dat uw badkamer niet bij uw routines past? U hoeft niet de gehele badkamer te renoveren om aanpassingen door te voeren; met een paar ideeën maakt u van uw badkamer een aangename ruimte waar u zich goed voelt. Een ruime inloopdouche in plaats van het kleine ligbad en de nisdouche, meer opbergruimte, de juiste verlichting, hoogwaardige tegels en glanzend keramiek of eindelijk een slim opbergsysteem – voor de badkamerinrichting hebt u niet altijd een vakman nodig. Met ontwerpideeën en een beetje moed laat u uw badkamer weer stralen! Hier vindt u ideeën en tips voor het ontwerpen en opnieuw inrichten van uw badkamer.

In slechts een paar stappen naar uw droombadkamer

Badkamer plannen met Villeroy & Boch

Kleine veranderingen zorgen er al voor dat uw badkamer er als een welzijnsoase uitziet. Weet u niet goed hoe u uw badkamer opnieuw moet inrichten? Kijk bij het ontwerpen van een moderne badkamer allereerst naar de plattegrond en de bestaande uitrusting.  

Om een ​​badkamer duurzaam te plannen en in te richten, hoeft u geen uitgebreide verbouwingen uit te voeren. Kies met name bij het ontwerpen van een kleine badkamer voor gerichte aanpassingen. Bepaal wat u visueel of functioneel dwars zit en begin daarmee. Alleen al het vervangen van de wastafel of de verlichting verandert het gevoel van ruimte Nieuwe verf op de muren, lichte gordijnen voor de ramen of een paar planten zorgen voor gezelligheid in een functionele ruimte. 

Met de online badkamerplanner plant u uw badkamer met een paar stappen virtueel op basis van uw wensen en behoeften.

Naar de badkamerplanner

Ontwerpideeën voor een mooie badkamer

Weet u niet goed welk gedeelte van uw badkamer u opnieuw kunt inrichten? Laat u inspireren door deze badkamer-ideeën. 

Badkamer plannen in de Scandinavische stijl

Idee 1: Scandinavische badkamer

Eenvoudige vormen, natuurlijke materialen en felle kleuren: dat is de Nordic Style. Een houten wastafelonderkast met een natuurstenen wasbekken en een smalle houten spiegelkast aan de muur waar alle hygiëneartikelen een plaatsje vinden.
Wilt u graag een wastafel met twee wasbekkens? Hang in plaats van een grote spiegelkast een spiegelkast boven het wasbekken. Naast de wastafel komt een houten garderobestoel te staan.
Een slanke palmplant zorgt voor groen in uw badkamer – in een kleinere kamer zet u de plant op een plank. Kies voor lichtgekleurde tegels voor de vloer of een vloer van hout of met houtlook. 

Artis opzetwastafel van Villeroy & Boch

Idee 2: Vrolijke gezinsbadkamer

De badkamer van een gezin moet functioneel en veelzijdig zijn om de routines en het opgroeien van kinderen te ondersteunen. Zorg voor een opstapje en een mooi zitje dat kleinere kinderen toegang tot de wasbak of het toilet geeft. Kies een zitje met opbergruimte - zo verdwijnt de vuile was en komt deze niet op de grond te liggen
Een van de belangrijkste tips voor een praktische badkamer-deco: Gebruik haakjes met verschillende vormen of kleuren, zodat elk gezinslid een eigen haakje heeft. Een neerlaatbare closetzitting, die ook verkleind kan worden, zorgt voor de veiligheid van de kleintjes. Kies frisse kleuren voor de muren, zoals felblauw, groen of geel. 

Wilt u zich laten inspireren door meer stijlen? 

Gebruik dan hier onze stijlzoeker

Onze tips voor uw plaats voor ontspanning

Met deze badkamer-ideeën en -trends tovert u uw badkamer om tot een sfeervolle home spa.