Wat kost een badkamer van Villeroy & Boch?

Perfecte badkameroplossingen voor uw budget.

Wat kost een badkamer van Villeroy & Boch?

Laat uw droom van een nieuwe badkamer uitkomen met Villeroy & Boch. Of het nu gaat om hoogwaardige instapcollecties met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, een stijlvolle badkamer met hogere eisen of een exclusieve premium-collectie: bij ons vindt u de perfecte badkameroplossing voor uw budget. Uiteraard in overtuigende kwaliteit en stijlvol design. Terwijl bij een badkamerrenovatie meestal de basiselementen behouden kunnen worden, wordt bij een complete badkamerrenovatie alles vernieuwd, vervangen en gemoderniseerd. In veel gevallen moet de opstelling van het keramiek en de badkamermeubels anders worden ingedeeld dan voorheen. U hebt dan een verstandige planning nodig voordat het werk begint en u moet tevens rekening houden met de kosten voor de verbouwingswerkzaamheden. Lees nu meer over de kosten voor planning, renovatie, installatie en de inrichting met producten van Villeroy & Boch.

Antheus bad van Villeroy & Boch

In principe is een nieuwe badkamer altijd een goede investering, aangezien badkamers gemiddeld 20 tot 30 jaar gebruikt worden. Ga altijd voor kwaliteit en goed vakmanschap en kies hoogwaardige producten waar u tientallen jaren plezier van zult hebben en die de waarde van het huis verhogen.
Plan vooruit en verbouw duurzaam zodat de nieuwe badkamer niet alleen mooi en comfortabel is, maar ook onderhoudsvriendelijk en energiezuinig.

De kosten van uw nieuw badkamer

Hier kunt u een overzicht krijgen van wat de nieuwe badkamer gaat kosten. De totale prijs van uw nieuwe badkamer wordt grotendeels bepaald door drie kostenfactoren:

 • Kosten voor installatie, demontage en verbouwing
 • Kosten voor de inrichting zoals badkamerkeramiek en meubels
 • Kosten voor de verdere uitrusting zoals de verlichting of geluidssystemen
Antheus van Villeroy & Boch

De kosten voor installatie, demontage en verbouwing

Veel badkamerkosten zijn individueel - bijvoorbeeld de kosten van bad van uw dromen, welke tegels u wilt of hoeveel geld u aan uw nieuwe douche wilt uitgeven. Afhankelijk van de grootte van uw badkamer, de omvang van de vereiste werkzaamheden en uw persoonlijke behoeften variëren de benodigde materiaal- en arbeidskosten om de badkamer perfect naar uw wensen vorm te geven. Bij de renovatie van de badkamer kunnen bovendien nieuwe waterleidingen, buizen, elektra, ventilatie of verwarming een bijkomende kostenfactor zijn, afhankelijk van uw wensen of van de noodzaak. Tevens kunnen kosten variëren per regio en aanbieder

Kostenoverzicht

Gastenbadkamer (3m²)

Kleine badkamer (5m²)

Grote badkamer (8m²)

Kosten voor het plaatsen van de installaties€ 500 - € 1.800€ 500 - € 5.000€ 3.000 - € 5.500
Kosten voor demontage (incl. afvoer)€ 1.200 - € 1.800€ 1.400 - € 2.100€ 2.400 - € 3.200
Kosten voor de bouw (tegels, stucwerk, elektra, schilderwerk)€ 2.600 - € 5.000€ 6.000 - € 9.000€ 10.000 - € 18.000
Totale kosten* (netto)€ 4.300 - € 8.600€ 10.000 - € 15.000€ 15.500 - € 26.700

*Bij de vermelde kosten gaat het om. een indicatie. De feitelijke kosten kunnen variëren van installateur tot installateur en van regio tot regio. 

Onze tip

Vraag uitgebreid informatie bij diverse dealers en ambachtslieden en vraag meerdere offertes aan.
De Villeroy & Boch dealers bij u in de buurt adviseren u graag: Zoek hier naar een dealer

Collaro wastafel van Villeroy & Boch

Kies verstandig en bewust wat u echt nodig hebt en wilt - wat u niet nodig hebt, is altijd te duur. Is een douche voldoende of wilt u graag een bad? Hoe groot moet het bad zijn? Kies voor hoogwaardige, onderhoudsvriendelijke keramiek, tegels en badkamermeubels en let op energiezuinigheid bij de verwarming en de verlichting. Wilt u heel graag luxe tegels maar moet u op uw budget letten? Laat dan gewoon een gedeelte van de muur bekleden met tegels naar keuze en de rest bepleisteren of schilderen.

Collaro van Villeroy & Boch

Hoogwaardige badkamers kosten uiteindelijk vaak minder

Als u in uw nieuwe badkamer een douche of bad laat plaatsen die er na tien of vijftien jaar nog goed uitziet en als nieuw functioneert, dan hebt u een goede investering gedaan. Hetzelfde geldt als u in de nieuwe badkamer jaar in jaar uit op water, stroom, stookkosten en schoonmaakmiddelen bespaart, omdat u bij de planning al aan onderhoudsvriendelijke oppervlakken, waterbesparende kranen en douchekoppen of energiebesparende LED-verlichting hebt gedacht.

Theano bad van Villeroy & Boch

Om kosten te besparen, kunt u bijvoorbeeld tegels en behang zelf van de muur verwijderen en het oude keramiek zelf demonteren en afvoeren. Als bestaande leidingen en aansluitingen opnieuw worden gebruikt, dient u er goed op te letten dat ze bij de sloopwerkzaamheden niet beschadigd raken. Ook schilderwerkzaamheden in de badkamer kunt u zelf uitvoeren.

De kosten voor een badkamer met Villeroy & Boch badkeramiek en meubels

Van comfortabele gastenbadkamer tot en met luxe wellnessbadkamer – hier vindt u een overzicht van de kosten van badkamers in 5 verschillende varianten, uitgerust met producten van Villeroy & Boch. De aangegeven prijzen zijn richtprijzen die afhankelijk van de inrichting en badkamercollectie kunnen variëren.

Voorbeeldinrichting:

 • Fonteintjes
 • Wastafelonderkast
 • Spiegel
 • Wandhangend toilet
 • Closetzitting

Budget: € 2.000 – € 3.000 (adviesprijs*)

* Niet-bindende adviesprijs. De feitelijke kosten van de producten kunnen afhankelijk van de regio en de dealer afwijken.

Geschikte collecties: Artis,  Subway 2.0, Venticello 

Ontdek nuttige tips en laat u door onze ruimteoplossingen voor de gastenbadkamer inspireren.

Gastenbadkamer van Villeroy & Boch

Voorbeeldinrichting:

 • Wastafel
 • Wastafelonderkast
 • Spiegelkast
 • Wandhangend toilet
 • Closetzitting
 • Douchevloer

Budget: € 3.500 – € 6.000 (adviesprijs*)

* Niet-bindende adviesprijs. De feitelijke kosten van de producten kunnen afhankelijk van de regio en de dealer afwijken.

Geschikte collecties: ArchitecturaMemento 2.0, Venticello

Ontdek nuttige tips en laat u door onze ruimteoplossingen voor de douchebadkamer inspireren.

Douchebadkamer van Villeroy & Boch

Voorbeeldinrichting:

 • Wastafel
 • Spiegelkast
 • Wandhangend toilet
 • Closetzitting
 • Douchevloer

Budget: € 3.000 – € 4.000 (adviesprijs*)

*Niet-bindende adviesprijs. De feitelijke kosten van de producten kunnen afhankelijk van de regio en de dealer afwijken.

Geschikte collecties: Architectura VitaO.novo Vita, ViCare

Ontdek nuttige tips en laat u door onze ruimteoplossingen voor de barrièrevrije badkamer inspireren.

Bezoek onze partner Seniovo – de marktleider voor barrièrevrije badkameraanpassingen. Seniovo ondersteunt u bij uw financieringsaanvraag! 

Lees meer

Voorbeeldinrichting:

 • Wastafel
 • Wastafelonderkast
 • Spiegelkast
 • Wandhangend toilet
 • Closetzitting
 • Urinoir
 • Bidet
 • Douchevloer
 • Bad

Budget: € 6.000 – € 7.500 (adviesprijs*)

*Niet-bindende adviesprijs. De feitelijke kosten van de producten kunnen afhankelijk van de regio en de dealer afwijken.

Geschikte collecties: Avento, LegatoSubway 3.0

Ontdek nuttige tips en laat u door onze ruimteoplossingen voor de grote badkamer inspireren.

Gezinsbadkamer van Villeroy & Boch

Voorbeeldinrichting:

 • Wastafel
 • Wastafelonderkast
 • Spiegelkast
 • Wandhangend toilet
 • Closetzitting
 • Urinoir
 • Bidet
 • Douchevloer
 • Bad

Budget: € 9.000 – € 14.000 (adviesprijs*)

*Niet-bindende adviesprijs. De feitelijke kosten van de producten kunnen afhankelijk van de regio en de dealer afwijken.

Geschikte collecties: Aveo, Finion, Vivia

Ontdek nuttige tips en laat u door onze ruimteoplossingen voor de wellness-badkamer inspireren.

Wellness-badkamer van Villeroy & Boch

Vraag overheidsfinanciering en -subsidie aan

Met subsidies van de Duitse KfW, de deelstaten en gemeenten en belastingvoordelen is het mogelijk om een ​​deel van de badkamerkosten te laten vergoeden of geld terug te krijgen. Als u uw badkamer wilt renoveren, energetisch wilt moderniseren, geschikt wilt maken voor uw leeftijd of barrièrevrij/handicapgeschikt wilt maken, kunt u leningen en subsidies tegen een lage rente aanvragen bij de desbetreffende instanties zoals de Duitse KfW, bouwfondsen of verzekeringsmaatschappijen. De aanvragen moeten echter worden ingediend en goedgekeurd voordat de bouw begint. Ontdek nu meer en profiteer van subsidies voor uw badkamerinrichting.

Bovendien mag u voor de nieuwe badkamer tot 6.000 euro per jaar kosten van de belasting aftrekken, zoals de verbruiksmaterialen die bij de badkamerrenovatie zijn gebruikt. U kunt 20% (maximaal 1.200 euro) per jaar laten vergoeden door de Belastingdienst voor de reis- en loonkosten van de vakmensen. Dit kan gewoon via de aangifte. Voorwaarde is wel dat de badkamer zich in je uw huis of (vakantie)woning bevindt.

Wat u ook plant, Villeroy & Boch biedt u voor elke badkamer en voor alle inrichtingswensen de perfecte badkamercollectie:

 

Bezoek onze partner Seniovo – de marktleider voor barrièrevrije badkameraanpassingen.

Seniovo ondersteunt u bij uw financieringsaanvraag! 

Lees meer

Instapcollecties van Villeroy & Boch
Instapcollecties
Design-collecties van Villeroy & Boch
Designcollecties
Premium-collecties van Villeroy & Boch
Premium-collecties

AveoHommage, La Belle, Memento


BadkamerplannerStart hier

NieuwsbriefNu aanmelden

Dealer zoekenStart hier