Kiemvrije oppervlakken in de badkamer 

Badkamer reinigen zonder chemicaliën met Villeroy & Boch

Welke oppervlakken zijn antibacterieel?

Sommige oppervlakken in huis worden vaak met de handen aangeraakt of komen met lichaamsvloeistoffen in contact. Op deze manier kunnen er zich verschillende bacteriën nestelen die mogelijk uw gezondheid in gevaar brengen. Volledig kiemvrije oppervlakken in de badkamer zijn een ideaal dat nauwelijks bereikbaar is – maar met antibacteriële oppervlaktetechnologieën kunt u dit doel verbazingwekkend dicht benaderen. Welke antimicrobiële coatings zijn dan aan te raden, waar zijn ze echt nuttig en waarop moet u letten bij het kiezen en reinigen ervan? 

Zijn antibacteriële oppervlakken nuttig?

  • Antibacteriële coatings op tegels, vloeren of keramiek remmen de groei van ziektekiemen actief om de verspreiding van schadelijke ziektekiemen te voorkomen. Omdat de hoge luchtvochtigheid in de badkamer voor een zeer gunstige omgeving voor ziekteverwekkers zorgt. Als de oppervlakken in de badkamer een antibacteriële werking hebben, dan kan dit de hygiëne aanzienlijk verbeteren. U moet aandacht besteden aan de methode van oppervlaktecoating, omdat hier aanzienlijke verschillen kunnen zijn. 

  • Een behandeling met bijvoorbeeld nanodeeltjes kan oppervlakken antibacteriële eigenschappen geven, maar wordt als niet ongevaarlijk gezien: Experts vrezen gezondheidsnadelen als de deeltjes van de coating losraken. Daarentegen is de oppervlaktetechnologie AntiBac van Villeroy & Boch gegarandeerd onschadelijk voor het milieu en de gezondheid: Het is bewezen dat het innovatieve glazuur met zilverionen de groei van bacteriën met meer dan 99,9 procent vermindert en gedurende de hele levensduur van het materiaal intact blijft. Vele wastafels en toiletten van Villeroy & Boch zijn uitgerust met AntiBac-technologie en beschikken over bijzonder hygiënische oppervlakken. 

Bacterie-hotspots in de badkamer

In de badkamer bevinden zich een aantal hotspots met de meeste kiemen in huis. Micro-organismen komen vooral veel voor op de wastafel en op de kranen: Ze worden vaak aangeraakt met ongewassen handen na toiletbezoek en komen bij het tandenpoetsen in contact met speeksel. Ook op de spoelknop van het toilet zitten meestal vele fecale bacteriën – de knop wordt bij het schoonmaken meestal over het hoofd gezien. Ook het betegelde gedeelte op de vloer, met name het gebied van het toilet en de voegen, is een gevoelig gebied. Reinig de ruimtes in de badkamer die bijzonder vatbaar zijn voor kiemen regelmatig met een zachte reinigingsdoek en verdunde azijn: Het zuur dat het bevat, werkt betrouwbaar tegen bacteriën en is tegelijkertijd zacht voor het materiaal. 

Artis Villeroy & Boch

Om een ​​optimale hygiëne in de badkamer te garanderen, zijn antibacteriële oppervlakken uiterst nuttig. Het is nauwelijks mogelijk om oppervlakken kiemvrij te krijgen, maar met een speciale coating zoals AntiBac van Villeroy & Boch kan de verspreiding van bacteriën tot maar liefst 99,9 procent worden verminderd. Het regelmatig reinigen van de bijzonder vervuilde plekken in de badkamer met azijn of allesreiniger blijft belangrijk om ervoor te zorgen dat uw badkamer echt schoon blijft en u er zich goed voelt.