Uw verlanglijst

In deze lijst kunt u interessante producten opslaan en op elk moment snel terugvinden.

Klik gewoon op het verlanglijst-symbool

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een locatie voor de whirlpool?

Toegang voor onderhoud: Veel whirlpooleigenaars leggen tegels of houten vlonders rondom de whirpool. Houd er hierbij wel rekening dat de whirlpool toegankelijk blijft voor onderhoud. De deurtjes van het technisch compartiment of zijpanelen van de whirlpool moeten los kunnen, en soms is toegang tot de onderzijde van de whirlpool noodzakelijk. Ook adviseren wij u de whirlpool zo te plaatsen dat hij gemakkelijk kan worden verschoven of opgetild.

Toegang tot circuitonderbrekers: Voor onderhoud moet de toegang tot de circuitonderbrekers op de printplaat (permanent aangesloten modellen) of de scheidingsschakelaar aan het einde van de stroomkabel (voor bedrade modellen) vrij zijn.

Veiligheidseisen voor elektronica: De installatie van de whirlpool moet plaatsvinden in overeenstemming met de nationale en lokale voorschriften ten aanzien van elektrische installaties. Laat de elektrische installatie daarom altijd uitvoeren door een erkend installateur. Elke Villeroy & Boch-whirlpool wordt volgens standaarden gemaakt en getest, om kans op elektrische schokken te minimaliseren. Een onjuiste elektronische installatie kan ertoe leiden dat de veiligheid van de whirlpool niet meer kan worden gegarandeerd en de kans bestaat op elektrische schokken, letsel en zelfs overlijden. Daarnaast kan een onveilige installatie storingen in de whirlpoolaggregaten en zelfs brand veroorzaken. Bij de keuze van een locatie voor de whirlpool moet u met de volgende zaken rekening houden:

Elektrische leidingen (bovenleidingen): Conform de voorgeschreven wetgeving voor elektrische installaties moet u de whirlpool zowel horizontaal als ook verticaal op een minimale afstand van stroomkabels plaatsen.

Hoofdschakelaar: In de vaste bedrading van uw whirlpool moet een schakelaar worden geïnstalleerd, in overeenstemming met de geldende nationale en lokale wetgeving. Voor zover de wetgeving dit toelaat, kan in plaats van een hoofdschakelaar ook een aardlekschakelaar worden gebruikt, als deze dezelfde functie vervult.

Stopcontacten, schakelaars en apparaten: Conform de voorgeschreven wetgeving voor elektrische installaties moet u de whirlpool zowel horizontaal als ook verticaal op een minimale afstand van stopcontacten, schakelaars en andere elektrische apparaten plaatsen.

Aarding: Conform de voorgeschreven wetgeving voor elektrische installaties moet het besturingssysteem in de whirlpool worden aangesloten op alle metalen apparaten, vlakken, objecten, leidingen en buizen die zich binnen de maximale afstand bevinden. De aarding moet worden verbonden met de aardklem op de buitenkant van de besturingskast en alle genoemde metalen onderdelen.

Toegang tot het technisch compartiment: Controleer dat de whirlpool zo is geplaatst dat de toegang tot het technisch compartiment niet wordt geblokkeerd.

Volg ook alle andere voorgeschreven wetgeving op.

Waterafvoer: Plaats de whirlpool niet in een verdieping waar zich water verzamelt dat de whirlpool of de aggregaten kan beschadigen. Kies een plek waar het water van de whirlpool goed kan wegstromen. De whirlpool heeft een technisch compartiment waarin alle elektrische en elektronische componenten zich bevinden. Als er water in dit technisch compartiment komt, kan dit leiden tot schade aan de elektronica of activering van de stroomonderbreker van uw whirlpool. De stroomkabel van de whirlpool mag niet zo worden gelegd dat er water bij de stroomonderbreker van de kabel kan komen.

Gebruik van hefmechanisme voor de hoes: Als u gebruikmaakt van een hefinrichting voor de hoes/afdekking, raden wij u aan om achter de whirlpool een ruimte van 0,61 m vrij te laten. Vraag uw erkende Villeroy & Boch-dealer naar de exacte afmetingen van de hefinrichting.