Uw verlanglijst

In deze lijst kunt u interessante producten opslaan en op elk moment snel terugvinden.

Klik gewoon op het verlanglijst-symbool

Waar moet ik op letten bij het opnieuw vullen van de whirlpool?

BELANGRIJK: De whirlpool mag alleen dan volledig met zacht water worden gevuld als er direct erna een geschikte minerale toevoeging bij wordt gedaan. Is het water extreem hard, meng dit dan met water dat met een waterontharder is behandeld of waar ontharder in is opgelost. Uw erkende Villeroy & Boch-dealer kan u hier verder over informeren.

Stap 1: Als eerste stap in het beschermen tegen vlekken en kalkaanslag voegt u bij het vullen van de whirlpool de aangegeven hoeveelheid vlek- en kalkremmer toe. Voeg na het vullen van de whirlpool de aangegeven hoeveelheid waterzuiveraar toe, die de in het water mogelijk aanwezige microdeeltjes verwijdert.

Stap 2: Laat, voor zover dat mogelijk is, de hardheid (KH) van uw water testen door een erkende Villeroy & Boch-dealer. Stel daarna de KH in op 150 tot 200 ppm (parts per million, deeltjes per miljoen, oftewel 10-6).

Stap 3: Test de alkaliniteit van het water en stel deze naar behoefte in. De alkaliniteit moet liggen tussen de 125 en 150 ppm.

Stap 4: Test de pH-waarde van het water en stel deze naar behoefte in. De pH-waarde moet liggen tussen de 7,4 en 7,6.

Stap 5: Laat de whirlpool een uur draaien en pas dan de shockbehandeling toe. Voeg hiervoor 2 theelepels (10 cc) chloorgranulaat (gebruik alleen dichloor) of 4 theelepels (20 cc) broomgranulaat toe per 909,2 liter [oneven getal wegens de omrekening vanuit gallons] water. (Meer informatie hierover vindt u onder 'Shockbehandeling'). Test na een paar uur hoeveel desinfecterend middel het water nog bevat en corrigeer dit als volgt:

Zonder ozon

Met ozon

Chloor

3,0 - 5,0 PPM*

2,0 - 4,0 PPM

Broom

6,7 - 11,0 PPM

5,7 – 10,0 PPM

*PPM = Parts per million, deeltjes per miljoen, oftewel 10−6

BELANGRIJK: Neem de whirlpool pas in gebruik als het water de juiste hoeveelheid desinfecterend middel bevat. TIP: De concentratie desinfecterend middel is te verlagen door te wachten – in de loop van de tijd wordt het middel vanzelf afgebroken.

Stap 6: De initiële chemische waterbehandeling is nu voltooid. Het kan echter enige dagen duren voordat de filters al het water hebben gezuiverd.