Online badkamerplanner

Plan nu uw badkamer vanuit huis

Badkamerplanning 

Uw badkamer op de juiste manier plannen

Maak uw persoonlijke kamervorm.


Stap 1

Voeg ramen, deuren en aansluitingen in.


Stap 2

Creëer uw droombadkamer geheel volgens uw eigen voorkeur.

Stap 3

Ontvang de planning van uw badkamer.


Stap 4

Laat u door een dealer in de buurt adviseren.


Stap 5

1. De plattegrond

Maak met behulp van onze voorgedefinieerde standaard kamervormen een overzichtelijke plattegrond met de afmetingen van uw badkamer. Als uw badkamer niet met de gegeven standaardvormen overeenkomt, hebt u met "VRIJE RUIMTE" de mogelijkheid individueel een plattegrond te maken. Als u schuine daken in uw badkamerplanning wilt opnemen, klik dan op het daksymbool binnen de betreffende muren.

2. Bouwkundige omstandigheden

Om ervoor te zorgen dat uw ontwerp met de werkelijke omstandigheden overeenkomt, voegt u bij stap twee heel eenvoudig bestaande ramen, deuren en aansluitingen in. De 3D-badkamerplanner houdt rekening met deze informatie bij uw verdere planning, zodat u uw badkamer kunt ontwerpen zonder later ongewenste verrassingen tegen te komen.

3. De planning

Kies uit verschillende collecties unieke Villeroy & Boch producten en plaats deze op de gewenste plaatsen op uw plattegrond. Als een plaatsing vanwege de bouwkundige omstandigheden niet mogelijk is, dan geeft de badkamerplanner dit meteen aan. Dankzij de verschillende weergaven en perspectieven kunt u de afzonderlijke producten precies op elkaar afstemmen en uw ontwerpen altijd in de overzichtelijke 3D-weergave bekijken.

4. De planning van uw badkamer

Nadat u de planning met succes hebt voltooid, kunt u het ontwerp en alle belangrijke productinformatie en verdere planningsmogelijkheden als PDF ontvangen. Hiervoor hoeft u alleen uw voornaam, achternaam en e-mailadres in de betreffende vakken in te voeren. U ontvangt dan snel alle informatie die u nodig hebt om uw droombadkamer te verwezenlijken.

5. Zoek een dealer

Om een dealer bij in de buurt te vinden, voert u uw telefoonnummer in het betreffende vak in en kiest u de gewenste dealer in de lijst. Deze neemt vervolgens contact met u op om u bij de verdere planning van uw badkamer met competent advies te ondersteunen.

Planningsontwerpen voor verschillende badkamers

Ontdek nu onze designs van geselecteerde badkamerexperts. Start de planningsontwerpen met een muisklik en past de badkamer eenvoudig en snel met onze gratis 3D-badkamerplanner aan uw individuele wensen en behoeften aan.

Kleine badkamer met douche plannen

Met de innovatieve inrichtingselementen van Villeroy & Boch maakt u ook van een kleine badkamer een smaakvol ingerichte welzijnsoase. Een vlak ingebouwde hoekdouche met regendouche zorgt bijvoorbeeld voor unieke ontspannende wellness-momenten. Een smallere wastafel in combinatie met een compact toilet en ruimtebesparende wastafelonderkast zorgen voor meer comfort en voldoende bewegingsvrijheid op een klein oppervlak.

Nu plannen

Kleine badkamer met bad plannen

Bij de planning van een kleine badkamer wilt u de voorzieningen van een complete uitrusting – en vooral een bad – niet missen. Met de ruimtebesparende baden van Villeroy & Boch geniet u ook bij weinig ruimte van maximaal comfort. Er is tevens voldoende plaats van andere essentiële inrichtingselementen zoals wastafel, toilet, kasten, handdoekhouder en verwarming.

Nu plannen

Wellnessbadkamer plannen

Bij de planning van uw geheel individueel vormgegeven wellness-badkamer kunt u alle ruimte aan uw creativiteit geven. Laat u inspireren door de zacht borrelende indoor whirlpool, de vlak ingebouwde wellness-douche met regendouche, fraaie wastafels, hoogwaardige kranen en smaakvolle accessoires en stel stapsgewijs uw persoonlijke droombadkamer samen.

Nu plannen

Gastenbadkamer plannen

Het plannen van een gastenbadkamer is vooral vanwege de vaak beperkte grootte een uitdaging. Om perfect gebruik te maken van de ruimte, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een praktisch compact-toilet of smallere wastafels. Uw compleet uitgeruste badkamer voor gasten wordt gecompleteerd door een inloopdouche voor optimaal ruimtegebruik.

Nu plannen

Plan een badkamer met de online badkamerplanner

Een mooie badkamer is de persoonlijke welzijnsoase in uw huis – een plaats waar u zich in alle rust kunt ontspannen en nieuwe energie kunt opdoen. Geniet thuis nog meer van het leven, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie.

Met de online badkamerplanner plant u uw badkamer met een paar stappen virtueel op basis van uw wensen en behoeften.

Video bekijken

Checklist voor uw badkamerplanning

Wilt u samen met een van onze geautoriseerde dealers uw eigen droombadkamer plannen? Om optimaal voorbereid te zijn op uw adviesgesprek, raden wij u aan onze checklist in te vullen met de belangrijkste gegevens over de omstandigheden van de ruimte en uw individuele wensen en ideeën. Tegelijkertijd bieden de afzonderlijke punten u de gelegenheid om nog eens na te denken over de criteria die voor u van bijzonder belang zijn bij het ontwerpen van uw nieuwe badkamer.

De gratis checklist als PDF:

checklist downloaden 

Inspiratie

Badkamerinspiratie voor uw droombadkamer

Waardevol tips voor uw badkamer

Laat u inspireren door onze inrichtingsideeën en ontdek volledig nieuwe perspectieven om uw badkamer om te toveren in een echte welzijnsoase. De unieke diversiteit aan vormen, kleuren en materialen opent een breed scala aan mogelijkheden.

Badkamertrends ontdekken

Verlichtingsconcepten voor uw badkamer

Verlichting is een effectief ontwerpmiddel waarmee de sfeer van een ruimte specifiek kan worden beïnvloed. Om van uw badkamer een plaats van rust en ontspanning te maken, moet u bijzondere aandacht besteden aan dit belangrijke aspect. 

Nu ontdekken

Kleuren in uw badkamer voor mooie accenten

Doe ideeën op met onze badkamerinspiraties en creëer uw eigen persoonlijke welzijnsoase. Ontdek de grote verscheidenheid aan kleuren, vormen, materialen en accessoires. 

Nu ontdekken

Bestsellers badkamercollecties

Subway 2.0

De collectie Subway 2.0 overtuigt met krachtig purisme en een grote verscheidenheid aan modellen. Dankzij de duidelijk gedefinieerde vormtaal en de precieze lijnvoering stralen de individuele producten een unieke harmonie uit.

Een badkamer plannen met de collectie Subway 2.0

Finion

Met de collectie Finion ervaart u esthetiek in de meest luxueuze vorm. Het puristische design en de nauwkeurig verwerkte materialen resulteren in hoogwaardige producten die persoonlijkheid uitstralen en aan de hoogste eisen voldoen.

Een badkamer plannen met de collectie Finion

Architectura

De systeemcollectie Architectura voldoet aan de hoogste eisen van design en comfort. De randloze, ultraplatte douchevloeren zijn bijzonder indrukwekkend – perfect voor een moderne badkameruitrusting. 

Een badkamer plannen met de collectie Architectura

Venticello

Bij Venticello vormen eersteklas design en doordachte functionaliteit een perfecte symbiose. Zowel de keramische producten als de badkamermeubelen overtuigen met hun ogenschijnlijk gewichtloze schoonheid en zijn tegelijkertijd bijzonder praktisch in het gebruik.

Een badkamer plannen met de collectie Venticello

Service

FAQ's over de badkamerplanner

Hoe maak ik een individuele ruimtevorm in de online badkamerplanner?

Selecteer voor een individuele ruimtevorm in de eerste stap "Start" onder de ruimtevormen "Vrije ruimte". Er verschijnt een raster waarin u vrij de ruimte kunt tekenen. Klik op het startpunt en sleep de lijn in de gewenste richting. Zodra u de lijn loslaat, wordt de muur gemaakt. Herhaal dit tot u weer bij het startpunt bent gekomen.

Hoe pas ik de grootte van de badkamer aan in de badkamerplanner?

U kunt de grootte van de badkamer op elk moment aanpassen bij de tweede stap "Ruimte" onder "Afmetingen". Hier ziet u een plattegrond van uw badkamer. U kunt nu afzonderlijke muren selecteren en slepen. U kunt de exacte lengtes plus de hoogte en dikte van de afzonderlijke muren ook in het linkermenu invoeren. Het is ook mogelijk om de grootte van de badkamer aan te passen nadat u artikelen in de ruimte hebt geplaatst; deze worden bij wijzigen van de grootte van de ruimte bewaard.

Hoe plan ik ruimte-elementen zoals ramen en deuren in de badkamer?

Ruimte-elementen kunnen bij de tweede stap "Ruimte" onder "Apparatuur" aan uw badkamer worden toegevoegd. Klik hiertoe op een categorie in het linkermenu en selecteer een ruimte-element. Sleep de elementen naar de gewenste plaats in uw badkamer. U kunt een al geplaatst element op elk gewenst moment verplaatsen door het te slepen.

Hoe voeg ik een voorwand in mijn badkamer in?

Nadat u de vorm van de ruimte hebt bepaald, kunt u bij de tweede stap "Ruimte" onder "Apparatuur" verschillende voorwanden aan uw badkamer toevoegen. Klik hiertoe in het linkermenu op "Muren" en selecteer een voorwand. Sleep deze naar een bestaande muur van uw badkamer. U kunt een geplaatste voorwand op elk gewenst moment selecteren en verplaatsen.

Hoe verander ik de kleur/ tegels van de vloer of de muren van mijn badkamer?

Vloeren of muren, evenals andere elementen van uw badkamer, kunt u met verschillende kleuren en tegels ontwerpen. Kies bij de tweede stap "Kamer" onder "Kleuren" in het linkermenu het gewenste ruimte-element. U kunt het gewenste element ook eenvoudigweg in de ruimte selecteren. Nu kunt u door te klikken op de ingestelde kleur de gewenste kleur of Villeroy & Boch tegels selecteren.

Wie kann ich meine Badplanung speichern und später fortführen?

U kunt uw badkamerplanning op elk gewenst moment opslaan en op een later tijdstip verder gaan door bij de vierde stap "Gereed” op "Planning afsluiten" te klikken. Na het invullen van het contactformulier ontvangt u een link naar uw individuele planning en een PDF met plattegrond, 3D-weergave en een lijst met de artikelen. Uw planning is nu permanent opgeslagen en u kunt deze op elk moment openen en bewerken.

Een overzicht van de belangrijkste functies voor uw badkamerplanning

Ideale planningsmogelijkheden

 • Plattegrond-planning met afmetingen
 • Voorgedefinieerde ruimtevorm selecteren of individueel maken
 • Inrichting en planning van de badkamer in 3D-weergave
 • Ontwerp van voorwanden, water- en stroomaansluitingen
 • Op een later tijdstip verder werken aan het ontwerp


Veelzijdige mogelijkheden voor de badkamerinrichting

 • Meer dan 60 ruimte-elementen zoals deuren, ramen en voorwanden
 • Aanpassen van de kleur en configuratie van de afzonderlijke componenten
 • Vloeren, wanden en voorwanden individueel te betegelen


Veelzijdigheid van Villeroy & Boch

 • Unieke keuze uit meer dan 15 Villeroy & Boch collecties en meer dan 800 Villeroy & Boch producten: sanitairkeramiek, baden, douchevloeren, badkamermeubels en tegels
 • Aanpassen van de kleur van de badmeubels aan de planning van de badkamer
 • Openen van de laden, kastdeuren en closetzittingen bij geselecteerde artikelen
 • Direct producten zoeken in de badkamerplanner


Uw concept in verschillende formaten

 • Toesturen van plattegrond, 3-D-weergave en artikellijst via e-mail
 • Planning ervaren met de Virtual Reality-weergave en het gratis VR CardboardNu de planning starten

Klantenverhalen

“Wie vroeger “The Sims“ heeft gespeeld, weet wat ik bedoel – het is echt heel leuk om een ruimte in te richten. De online badkamerplanner van Villeroy & Boch biedt een groot aantal verschillende, zeer elegante, uiterst moderne of juist klassieke badkamerseries. Met zo'n programma ben ik graag urenlang bezig met het knutselen aan mijn virtuele badkamer. Gelukkig zijn er ook een paar kant-en-klare badkamers voor verschillende behoeften die met een paar stappen aan uw eigen ideeën kunnen worden aangepast. Met behulp van het VR Cardboard bepaalt u uiteindelijk of het er allemaal echt goed uitziet en alle berekeningen correct zijn. Ideaal voor mensen zoals ik die soms wat ruimtelijke verbeelding missen.“

Daniela Uhrich, Lady Blog: www.lady-blog.de

"De 3D-badkamerplanner van Villeroy & Boch is een van de beste planners op de markt. Het voordeel van de badkamerplanner van Villeroy & Boch is dat er geen software hoeft te worden gedownload. De planning vindt online plaats, is overzichtelijk en intuïtief te bedienen. Het laden gaat snel en als u per ongeluk de browser sluit, wordt de planning opgeslagen. Ik vind het vooral erg goed dat je het resultaat als PDF kunt ontvangen en je het met het VR Cardboard kunt visualiseren."

Ira Hachmann, Designdots: www.designdots.de

Vele malen bekroond, gewoonweg uitmuntend

Villeroy & Boch staat voor een perfecte combinatie van functionaliteit, comfort en design. Talloze collecties en producten van Villeroy & Boch hebben al designprijzen ontvangen.