CLEVER COOKING met HAYA MOLCHO

De Israëlische kok in kookduel met haar zoon

De bekende professionals testen onze alleskunners

Haya Molcho is een internationaal gevierde ster aan de culinaire kookhemel. Nu heeft de sympathische onderneemster het Clever Cooking assortiment voor u getest. In een spannend kookduel met haar zoon! Hier leest u hoe dat is verlopen, ontdekt u een aantal zeer slimme tips van de professionals en krijgt u zeker zin in een bezoekje aan één van de gerenommeerde NENI restaurants.

"Shakshuka is een beetje Old School."

— Nuriel —

"Hoezo Old School? Je bent toch opgegroeid met Shakshuka, waar heb je het over?"

— Haya —

De passie is duidelijk wanneer je kok Haya Molcho en haar zoon Nuriel bij het koken aan het werk ziet. Op virtuoze wijze worden er tomaten geblancheerd, Spaanse pepers ontpit en aubergines gegrilld. Het team is duidelijk op elkaar ingespeeld, hoewel het hier om een onderlinge wedstrijd gaat! Het Clever Cooking kookduel laat zien wie er op culinair gebied het meeste in huis heeft. Of toch niet?

De nieuwe manier van serveren

Voor een ongedwongen sfeer aan de tafel is gewoon wat moed voor een zekere nonchalance nodig. De Molcho's geven het voorbeeld: ze zetten alles op tafel wat lekker is, vaak zelfs meteen op de snijplank. Het geheel wordt gedecoreerd met hele peperoni's, halve citroenen en verse takjes kruiden. Er staat een hoopje zout op tafel in plaats van een zoutvaatje. En het brood wordt niet gesneden, maar gebroken!

Shakshuka à la Haya

Shakshuka is niet alleen een nationaal gerecht in Israël, maar ook het beste middeltje tegen katers ter wereld! Probeer het zelf uit. Gebruik voor de bereiding de grootste Clever Cooking vormen en zet deze later zo op tafel. De bakvormen passen perfect bij elk servies en wanneer iedereen zelf opschept, ontstaat er automatisch een vrolijke, levendige sfeer. Zoals bij de Molcho's!

Nonchalant gegrillde aubergines

Tijdens het Clever Cooking kookduel hebben Haya en Nuriel ook nog even aubergines bereid. Voor een perfect rookaroma direct op het open vuur van het gasfornuis. Maar het kan ook in de oven: grill de aubergines net zo lang tot ze mooi zacht zijn en er bobbels ontstaan. Verwijder vervolgens de zwarte huid, snijd het vruchtvlees in stukken en voeg een beetje zout toe.

Kruidenkeuken à la Haya

Haya Molcho heeft altijd al veel nieuws uitgeprobeerd en zelf recepten ontwikkeld. De Israëlische keuken staat bij haar centraal, maar haar culinaire invloeden reiken van Marokko en India tot en met Roemenië – het land van de ouders van Haya. Bij alle moderne creaties draait het echter altijd om de versheid en kwaliteit van de ingrediënten.

Het succesconcept van NENI

Goed, eerlijk en smakelijk. Op basis van dit principe opende Haya Molcho met haar zoons in 2009 haar eerste restaurant. Sindsdien gelden de ondertussen drie NENI restaurants als de belichaming van de moderne oriëntaals gekruide keuken. De naam staat voor de initialen van de vier jongens en daarmee ook voor familie, het belangrijkste in het leven van de Molcho's. Als gast in een NENI merk je dat meteen, iedereen hoort erbij.

Bezoek het NENI

Een interview met de topkok

"Koken is mijn leven" zegt de internationaal gevierde culinaire ster over zichzelf. En inderdaad: bij alles wat Haya Molcho doet, komt deze bijzondere passie tot uitdrukking. Na het Clever Cooking duel hadden we de kans om een gesprek te voeren en meer te horen over de sympathische kok, onderneemster – en moeder.

Hoe vaak kookt u zelf?
Ik kook elke dag, voor familie, vrienden, altijd. Het is mijn leven, ik ben er dol op.

Wat kun je op culinair gebied leren van Israël?
Veelzijdigheid. Israël is geen eenpansgerecht, maar een rijk gedekte tafel.

Hoe hebt u uw vier culinair opgevoed?
Ze aten alles en waren gelukkig altijd heel flexibel. Dat was voor u telkens weer een verrassing:
wat heeft Haya nu weer ontdekt? Ik probeerde constant nieuwe dingen, Indisch, Afrikaans en heb mijn eigen recepten ontwikkeld. De jongens hadden helemaal geen tijd voor fastfood.

Is de menukaart in alle NENI restaurants hetzelfde?
Er zijn kleine regionale verschillen. In Hamburg hebben wij bijvoorbeeld meer vis op de kaart omdat die er vers is te verkrijgen.

De laatste tijd betrekt u de groente van uw eigen boerderij in Roemenië. Hoe is dat ontstaan?
Ik ben dol op tomaten, maar in Centraal-Europa zijn sterk aromatische tomaten moeilijk te verkrijgen. Zo kwam ik op het idee ze zelf te gaan telen. Mijn man dacht aanvankelijk dat ik gek was geworden en klaagde: ik heb een prinses getrouwd die een waardin is geworden. En nu is ze boerin! We moesten er ontzettend om lachen!

Alle artikelen in één oogopslag

CLEVER COOKING MET HAYA MOLCHO

Flow eetbord
Flow eetbord
Flow eetbord
Artesano snij-/serveerplank
Artesano snij-/serveerplank
Artesano snij-/serveerplank