Voor 4 personen:

• 2 rijpe perziken
• 4 theelepels marsepein
• 4 eetlepels mascarpone
• 80 g amaretti-koekjes
• 2 theelepels amaretto (voor kinderen: gewoon achterwege laten)

Gegrilde perziken met mascarpone en amaretti

Bereiding:

1. Snijd de perziken doormidden en verwijder de kernen. Zet elke helft met de gesneden kant naar boven op ingevette aluminiumfolie (of in een barbecue-pannetje).

2. Druk de marsepein fijn met een vork en meng dit met de mascarpone. Verdeel dit over de perziken.

3. Verkruimel de amaretti in grove stukken, verdeel dit over de vruchten en druk het een beetje aan. Met de amaretto bedruppelen.

4. In middelhete barbecue met gesloten deksel ongeveer 10 minuten garen, tot de amaretti goudbruin zijn - controleren regelmatig, afhankelijk van de temperatuur van de barbecue kan de gaartijd aanzienlijk variëren!

5. Garneer met een takje munt en druppel de ontstane siroop erover. En als u het nog luxer wilt: vanille-ijs is er heerlijk bij. Het recept kan ook goed met nectarines worden bereid.