Ingrediënten

6 porties

• 6 grote Royal Blue-aardappelen
• ½ kopjes aardappelzetmeel
• ¼ kopje macadamia-olie
• zeezoutvlokken en vers gemalen witte peper
• 8 grote wortelen
• fijngeraspte schil en sap van 2 citroenen
• 3 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 lange rode chilipeper, ontpit en in blokjes gesneden
• 1½ TL gemalen komijn
• 1 TL gemalen koriander
• 1 TL scherpe paprikapoeder
• 2 TL harissapasta
• ½ kopje pistaches, gehakt

Aardappelstapeltjes met Israëlische wortelsalade

Bereiding:

Bereidingstijd: 20 minuten
Kook-/baktijd: 1 uur

1. Bakoven op 180°C voorverwarmen. Schil de aardappelen en snijd ze in 1 cm dunne schijfjes. Wentel ze in aardappelzetmeel en macadamia-olie, breng op smaak met zout en peper en stapel de plakjes in de originele aardappelvorm op bakplaten die met bakpapier zijn bekleed. 1 uur bakken, tot ze goudbruin en krokant zijn.

2. Schil en rasp de wortelen grof, breng ze op smaak met peper en zout en laat ze 5 minuten rusten. Voeg citroensap toe, roer goed en druk het geheel vervolgens uit om overtollig water te verwijderen. Meng met knoflook, chili, kruiden, harissa, citroenschil en pistaches. Samen met de aardappelstapeltjes serveren.