Ingrediënten:

  • 3 plakjes bevroren bladerdeeg
  • 1 eierdooier
  • 2 EL melk
  • 6 eieren
  • ½ bosje bieslook
  • rijst of erwten om te verzwaren

Bladerdeeghaasjes met roerei

Bereiding:

  1. Snijd het bladerdeeg uit met een uitsteekvorm van circa Ø 9 cm en druk het in de muffinvormpjes. Prik met een vork in de bodem.
  2. Knip stukken bakpapier op maat en leg ze op elk van een bladerdeeg-cup; verzwaar dit met rijst of erwten, bestrijk het bladerdeeg boven aan de rand met het eigeel.

  3. Bak de verzwaarde bladerdeeg-cups gedurende ca. 10-15 minuten op 180° C.

  4. Steek met het overgebleven bladerdeeg 12 hazenoortjes uit met een uitsteekvorm in de vorm van een blaadje en bestrijk ze met eigeel. Leg de oortjes op een kleine bakplaat met bakpapier en bak ze totdat ze goudgeel zijn.

  5. Kluts de 6 eieren met 2 eetlepels melk, zout en peper. Doe het eimengsel in de pan en laat het op middelhoog vuur even stollen. Roer vervolgens langzaam met een spatel tot alles stevig gestold is.

  6. Haal de rijst en het bakpapier uit de muffinvormpjes, vul ze met het roerei, leg de hazenoortjes op het roerei en bestrooi met bieslook.