Benodigdheden:

• 250 g meel (type 405), plus extra om te bewerken
• 100 g suiker
• 1 snufje zout
• 25 g zachte boter
• 1 TL vanille-pasta (of vanille-extract)
• 1 TL bakpoeder
• 2 eieren
• 4 druppels bittere amandelaroma
• 100 g amandelstiften
• 100 g hele amandelen
• 2 EL melk

Cantuccini

Voor: 80-100 st.
Bereidingstijd: 45 min.
Baktijd: 20-22 min.
Rusttijd: geen

Bereiding:

1. De bakoven op 180° C circulatielucht voorverwarmen. Doe meel, suiker, zout, boter, vanille-pasta, bakpoeder, eieren en aroma in de kom van de keukenmachine en kneed dit tot een deeg.

2. Voeg de amandelstiften en de hele amandelen met de melk toe aan het deeg en kneed dit erin. Het deeg moet een beetje plakkerig zijn. Als het te droog is, voeg dan nog een eetlepel melk toe.

3. Verdeel het deeg in 3 delen en rol het uit op een licht met meel bestoven werkblad tot drie baguettes van elk 25-30 cm lang (Ø 4 cm). Leg bakpapier op een bakplaat en plaats de cantuccini rollen erop.

4. Bak dit in de oven (midden) gedurende 10-12 minuten totdat het oppervlak stevig is en wat kleur heeft. Laat 5 minuten afkoelen en snijd de stokbroodjes vervolgens een beetje schuin in dunne plakjes van 1,5 cm breed. Verspreid de plakjes op de bakplaat met het snijvlak naar boven en bak ze nog eens 10 minuten goudbruin.