Ingrediënten:

• 300g zachte boter
• 340g suiker (fijn)
• 1 zakje bourbon-vanillesuiker
• snufje zout
• 5 eieren (middelgroot)
• 350g bloem (type 405)
• 20g bakpoeder
• 60g cacaopoeder
• 90ml melk
• 1 eetlepel rum
• 200g pure chocolade
• 200g slagroom

Chocoladetulband

Bereiding:

1. Bakoven op 180°C boven-/onderwarmte voorverwarmen.

2. Roer de zachte boter tot een crème met suiker, vanillesuiker en zout.

3. Meng een voor een de eieren door de crème.

4. Vermeng de bloem met de cacao en het bakpoeder

5. Roer afwisselend melk en rum door het meelmengsel.

6. Doe het deeg in een ingevette tulbandvorm en bak gedurende 60 minuten in het midden van de oven. Test de gaarheid met een prikker.

7. Laat de cake ongeveer 20 minuten afkoelen in de vorm, en stort deze daarna op een rooster om hem verder af te laten koelen.

8. Hak de chocolade voor de ganache.

9. Verwarm de slagroom. Giet deze over de gehakte chocolade net voor de room begint te koken.

10. 1 Minuut laten staan en dan stevig vermengen. Laat de ganache bij kamertemperatuur 1-2 uur stollen.

11. Overgiet de afgekoelde cake met de ganache, of strijk hem eroverheen.

12. Naar wens garneren met vruchten, bijvoorbeeld verse frambozen.

Clever Baking gebak-/taartschaal
Clever Baking gebak-/taartschaal
Clever Baking gebak-/taartschaal
Clever Baking bakvorm
Clever Baking bakvorm
Clever Baking bakvorm