Ingrediënten
4 porties
• 1 kg inktvis, vers
• 1 l water
• 300 ml witte wijn
• 3-4 laurierblaadjes
• 1 bosje peterselie (de stengels zijn voldoende)
• 3-4 teentjes knoflook
• Zout
Inktvis in olie!
Bereiding:
1. Was de inktvis met koud water zorgvuldig af. Eventueel moet u nog de snavelachtige bek verwijderen. Dat is zijn kauworgaan dat in het gat aan de onderkant zit. Hiervoor moet u de bek vanaf de andere kant met de vinger eruit duwen. Vergeet ook niet de ogen royaal eruit te snijden, want deze zijn niet eetbaar.
2. Verhit nu het water en de wijn in een pan en voeg vervolgens het zout, de laurierblaadjes, de knoflook en de peterselie toe. Leg de inktvis in het kokende vocht en kook het geheel zachtjes met een gesloten deksel gedurende 50 minuten.
3. Laat de inktvis hierna volledig afkoelen, voordat u hem grilt of in een hete oven bakt.
Wij raden u aan de inktvis voor het grillen met een beetje knoflook-chili-olie of de kruidenolie "Binicomprat" te bedruppelen. Serveer de inktvis met enkele citroenpartjes, vers brood, tomaten en olie.