Ingrediënten (1 portie)
• 1 TL honing
• 2 EL olijfolie
• 1 bloedsinaasappel (in partjes)
• 2 EL pistaches
• 30 g radicchio
• 1 EL witte wijnazijn
• 1 TL zout
• 1 ei
• 130 g gekookte parelgort of spelt
• 2 TL ricotta
• water om te koken
• zout en peper om op smaak te brengen
Benodigheden:
kleine pan, snijplank, kooklepel, pollepel, middelgrote pan, kleine mengkom, mes
Italiaanse power bowl
Bereiding:
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Tijd: 20 min. bereidingstijd
Voedingswaarde per portie: Calorieën ca. 203 / eiwit 6g / koolhydraten 23g / vet 10g
1. Fileer de helft van de bloedsinaasappel en zet dit terzijde. De andere helft uitpersen. Roer de honing, olijfolie en bloedsinaasappelsap goed door elkaar. Zet dit terzijde. Rooster de pistaches in een kleine pan tot het aroma vrijkomt. Grof hakken. Snijd de radicchio in hapklare stukjes.
2. Breng in een middelgrote pan een beetje water aan de kook. Voeg het zout en de witte wijnazijn toe. Maak een kolk in het water met behulp van een kooklepel. Doe het ei langzaam in het midden van de kolk. Ca. 3 min. laten koken totdat het eiwit vast is.
3. Gekookte parelgort en radicchio in een serveerschaal schikken. Schijfjes bloedsinaasappel, geroosterde pistaches, ricotta en gepocheerd ei er bovenop leggen. Besprenkel dit met vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper. Smakelijk eten!