Ingrediënten voor 2 personen:
- 410 g bloem
- 130 ml melk
- 155 g gekonfijte citroenschil, gehakt
- 155 g gekonfijte sinaasappelschil, gehakt
- 160 g gemalen amandelen
- 1 eetlepel rozijnen
- 50 g gist
- 90 g suiker + 1/2 theelepel suiker voor het voordeeg
- 26 g poedersuiker
- 190 g boter voor het deeg
- 26 g vloeibare geklaarde boter
Kerststol
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten.
Baktijd: 1 uur
Rusttijd: 1,50 uur
Bereiding:
- Los in lauwe melk, gist en een halve theelepel suiker op.
- Roer de boter tot een romige massa en meng deze met de bloem en het melkmengsel. Bedek het deeg en laat het ongeveer 30 minuten rusten.
- Meng gekonfijte citroenschil, gekonfijte sinaasappelschil, amandelen en rozijnen met de resterende suiker en voeg dit toe aan het deeg. Laat het afgedekte deeg dan nog een uurtje rusten.
- Kneed het deeg opnieuw en vorm een kerststol. Bak de kerststol in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende 60 minuten.
- Bestrijk de stol met gesmolten geklaarde boter en bestrooi de kerststol met poedersuiker. Serveer en geniet op het ovale bord van de Toy's Delight Royal Classic-collectie. Eet smakelijk!