Ingrediënten:

per kopje

● 2 EL meel
● 1 TL suiker
● 2 EL melk
● 1 EL neutrale olie
● 1 TL bakpoeder
● 1 ei

Basisrecept voor kopjesgebak

Bereiding:

1. Reken per kopje op 2EL meel, suiker en melk, 1EL neutrale olie, 1TL bakpoeder en een ei. Meng eerst de droge ingrediënten en roer de vloeibare ingrediënten er vervolgens door. Vul de kopjes slechts voor de helft met deeg. Als u het gebakje wilt storten, dan eerst goed met boter instrijken!

2. Zet ze 90 seconden bij 800 watt in de magnetron. Of 20 minuten met 180° in de oven. Hmmm!


Variaties naar wens

Voeg naar smaak toe aan het deeg: cacaopoeder, vanillesuiker, stukjes chocolade, amandelen, noten, havermout, gedroogde, gekonfijte of verse vruchten of een scheutje rum... U kunt uw fantasie de vrije loop laten. En probeer ook zeker eens hartige varianten! Misschien met stengeluien en crème fraîche?

Achteraf versieren
Als u het kopjesgebak stort, dan werken poedersuiker, chocolade saus of suikerglazuur heel goed. Hetzelfde geldt voor suikerdecoratie of snippers. Ook een beetje vloeibare slagroom of een geroerde pudding zijn uitstekende ideeën. U zult zien: met deze kleine gebakjes probeert u veel eerder iets uit en verrast u uzelf.

Voor veganisten
Gebruik voor het basisrecept in plaats van een ei een halve geplette banaan. Of 1 ½ EL gemalen lijnzaad, gemengd met 75 ml water.

Christmas schaaltje
Christmas schaaltje
Christmas schaaltje
Winter Bakery Delight doosje
Winter Bakery Delight doosje
Winter Bakery Delight doosje