Ingrediënten

• 5 takjes rozemarijn
• 4 takjes salie en tijm
• 2 laurierblaadjes
• 1 takje venkel
• 2 takjes oregano en basilicum en
• een teentje knoflook

Zelfgemaakt: kruidenolie

Bereiding:

1. Was de kruiden en droog ze goed. Maak ze klein en vul twee grote weckpotten maximaal tot de helft ermee.

2. Voeg aan elke pot een knoflookteentje toe, vul op met olie en sluit goed af.

3. Verwarm hierna au bain-marie gedurende 15 minuten en laat vervolgens in het water afkoelen.

4. Als de potten volledig zijn afgekoeld, kunt u deze 2 tot 3 dagen in de zon zetten en af en toe schudden.

5. Om de olie van de kruiden te scheiden, raden wij u aan om een koffiefilter of een kleine, fijne zeef te gebruiken.

Tip: bewaar de olie in donkere flessen. Zo blijft hij langer goed. Hiervoor is de kan uit de collectie Artesano Original perfect geschikt.