Ingrediënten
Voor 4 personen
• 1 EL venkelzaad
• 5 piment
• 1 EL korianderzaad
• 1 TL zwarte peper
• 2 teentjes knoflook
• 80 ml plantaardige olie
• 12 lamskoteletten( ca. 3 cm dik)
• 2 middelgrote rode bieten
• 2 rode uien
• Zeezout en peper om op smaak te brengen
• 1 TL hofkomijn
• citroenschil van een onbehandelde citroen
• 2 EL rode wijnazijn
• 3 EL olijfolie
• Elk 1 klein bosje peterselie, bieslook, marjolein en munt
• 250 g zure room
• 1 TL paprikapoeder zoet
• Sap van een citroen
LAMSKOTELETTEN MET ROZEMARIJN EN RODE BIETJES
Bereiding:
1. Venkelzaad, piment, koriander, peper en komijn in de vijzel fijn malen. Snijd de knoflook in schijfjes en doe deze samen met de olie bij het kruidenmengsel en roer dit door elkaar. Wentel de lamskoteletten erin en laat ze een nacht intrekken.
2. Schil de rode bieten en de uien en snijd ze met de snijmachine in dunne schijfjes. Vervolgens in een schaal doen, op smaak brengen met zout en peper en de komijnzaadjes, citroenschil, azijn en olijfolie erbij doen. Alles goed mengen en laten trekken.
3. Was de peterselie, bieslook, marjolein en munt, hak ze fijn en meng ze met de zure room. Breng het geheel op smaak met peper, paprikapoeder en het citroensap.
4. Haal de lamskoteletten uit de marinade, laat ze afdruppelen en wikkel de rozemarijn eromheen; bevestig deze met een beetje keukendraad aan de botten. Leg ze nu op het hete grillrooster en grill ze bij indirecte, maar grote hitte ca. 4 minuten aan iedere kant; breng het vlees met zout op smaak.
5. Schik de lamskoteletten samen met de salade van rode bieten en de zure kruidenroom en serveer dit. Eventueel garneren met verse kleine blaadjes van rode bieten.