Benodigdheden:

• 150 g koude boter
• 175 g meel (type 405), plus extra om te bewerken
• 175 g poedersuiker
• 1 snufje zout
• 100 g amandelen, gemalen
• 1 ei (M)
• ½ TL kaneel, gemalen
• poedersuiker, jam

Linzer koekjes

Voor: 24 stuks
Bereidingstijd: 35 min.
Baktijd: 10 min.
Rusttijd: 2 uur 30 min.

Bereiding:

1. Kneed de boter, het meel, de poedersuiker, het zout, de gemalen amandelen, het ei en het kaneelpoeder tot een glad deeg. Leg het deeg in vershoudfolie en laat het 2 uur rusten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 190° C (boven-/onderwarmte) en leg bakpapier op een bakplaat. Rol het deeg ongeveer 0,5 cm dik uit op een met meel bestoven werkblad en snijd 24 figuren (Ø 6 cm) uit. Maak in de helft van de koekjes in het midden een gat met een kleine uitsteker.

3. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven (midden) totdat ze goudbruin zijn, haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Doe een beetje jam op de koekjes zonder gaatje. Bestrooi de rest met poedersuiker en leg ze op de bestreken koekjes.

Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight schaal
Winter Bakery Delight koekjesdoos
Winter Bakery Delight koekjesdoos
Winter Bakery Delight koekjesdoos