Benodigdheden:
• 3 rijpe mango's
• 4 EL poedersuiker
• 6 ijshoorntjes
• 2-3 EL suikerparels of kruimels
• 1 afgestr. TL kurkuma
• 2 eetlepels suiker
• ongeveer 100 ml lauwwarm water
Mango-sorbet in gekleurde hoorntjes
Bereidingstijd: 35 min.
Kook-/baktijd: 0 min.
Koel-/marineertijd: 4 uur
Voor: 4-6 porties
Bereiding:
1. Schil de mango's en snijd het vruchtvlees pulp van de kern. Verdeel dit in stukken en vries het 3-4 uur (of 's nachts) in de vriezer in.
2. Doe poedersuiker in een kom en meng met koud water tot een glazuur. Verspreid het glazuur met een kwast of theelepel over de rand van de ijshoorntjes en strooi de suikerparels erop. Doe de ijshoorntjes in glazen om te drogen.
3. Plaats de bevroren mangostukjes met kurkuma en suiker in een blender en meng dit met een beetje lauw water tot een romige puree. Voeg zo nodig wat meer water toe. Vul de mangopuree in de ijshoorntjes en geniet ervan.