Ingrediënten:

- 250 g bittere chocolade
- 500 ml gekoelde room
- 2 eieren
- 4 el sinaasappellikeur, of sinaasappelsap
- 3 sinaasappels
- 2 grapefruits
- 2 el pistachenootjes
- cacaopoeder naar smaak

Mousse au chocolat met citrusvruchten

Voor 4 - 6 personen
voorbereidingstijd: 35 min + 3 uur koeltijd

Bereiding:

1. Hak de chocolade fijn en smelt deze in een kom au-bain-marie terwijl u regelmatig roert. Zorg ervoor dat het water niet te heet wordt, het moet een temperatuur van ca. 50°C hebben.

2. Klop ondertussen de room stijf met de garde van de elektrische handmixer. De room mag niet te ver worden geslagen, maar moet een romige consistentie hebben. Koel de opgeklopte slagroom.

3. Klop de eieren met de garde van de handmixer schuimig in een hete, maar niet kokende au-bain-marie gedurende ca. 5 minuten tot de eieren iets dikker worden.

4. Voeg de vloeibare chocolade met een garde toe aan de eierene, roer de room erdoor en de mousse op smaak brengen met sinaasappellikeur. Giet de mousse in een kom of een afsluitbaare kom en houd de mousse minimaal 3 uur afgedekt.

5. Schil sinaasappels en grapefruits, maar snijd de schil af met een mes, zodat ook de lichte huidl wordt verwijderd. Snijd de vrucht in dunne plakjes van ongeveer 0,5 mm dik. Hak de pistachenootjes fijn.

6. Serveer met plakjes citrusvruchten op borden. Dompel een eetlepel kort in heet water, wrijf droog en schep hiermee een bolletje chocolademousse. Leg een bolletje op elk stuk fruit, bestrooi met pistachenoten en cacaopoeder naar wens en serveer onmiddellijk.