Recept voor 8 muffins:

Crumble

• 150 g bloem
• 75 g suiker
• 75 g koude boter

Muffins

• 250 g rabarber
• 2 eieren
• 75 g suiker
• 200 ml melk
• 100 ml zonnebloemolie
• 1 snufje zout (het liefst kalaharizout)
• merg van vanillestokje
• 250 g bloem
• 1 TL bakpoeder
• Poedersuiker voor het bestuiven

MUFFINS MET RABARBERCRUMBLE

Bereiding:

1. Meng de bloem met de suiker en boter met de vingers door elkaar tot kruimels.

2. Was en schil de rabarber en snijd in kleine stukjes. Meng in een grote kom de eieren, suiker, melk, olie, zout en vanillemerg. Meng de bloem met het bakpoeder, zeef dit boven de kom met de eieren en vouw het er voorzichtig door met een grote lepel. Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes. Verdeel de stukjes rabarber over de muffins, strooi de deegkruimels erover en bak de muffins 20-25 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.

3. Bestuif de gebakken muffins met poedersuiker.

Clever Baking gebak-/taartschaal
Clever Baking gebak-/taartschaal
Clever Baking gebak-/taartschaal
Clever Baking bakvorm
Clever Baking bakvorm
Clever Baking bakvorm
Clever Baking bakvorm
Clever Baking bakvorm
Clever Baking bakvorm