Ingrediënten:

  • 250g
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 g suiker
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 ei maat L
  • citroenschil
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 snufje zout
  • 130 g boter
  • 500 g poedersuiker

Glazuur:

  • 2 eiwitten
  • 250 g poedersuiker
  • 5 g citroenzuur (1 pakje)

Paaskoekjes van zandtaartdeeg met glazuur

Bereiding:

  1. Doe de bloem, het bakpoeder, de suiker, het ei, de citroenschil, de citroensap en het zout in een kom. Voeg de boterklontjes toe en kneed het geheel tot een glad deeg.
  2. Wikkel het deeg in huishoudfolie en zet het een half uurtje in de koelkast.

  3. Rol het deeg ongeveer 5 mm dik uit, steek het met de uitsteekvormpjes uit en bak het 10-15 minuten op 180° C.

  4. Klop het eiwit met de mixer stijf. Roer de helft van de suiker erdoor, voeg geleidelijk de rest van de suiker met het citroenzuur toe en kleur indien nodig bij met kleurstof (als het glazuur te vloeibaar wordt, voeg dan wat meer poedersuiker toe).

  5. Bestrijk de koekjes ermee en laat ze drogen.