Ingrediënten

• Kippenpoten
• 2 rode uien
• Rozemarijn
• Olijfolie om aan te braden
• 1 blik geschilde tomaten
• 3-4 glazen witte wijn
• 2-3 eetlepels balsamicoazijn
• Een handvol rozijnen
• 2 TL bruine suiker
• Prosciutto
• Pijnboompitten
• Zout, peper

PROSCIUTTO-KIP

Bereiding:

1. Fruit de zorgvuldig geschilde rode uien samen met de rozemarijn in olijfolie, totdat ze glazig zijn. Maak de tomaten in een blender fijn en voeg de witte wijn toe. Voeg het tomaten-wijn-mengsel aan de uien toe. Voeg een paar eetlepels balsamicoazijn, een handvol rozijnen en twee tot drie theelepels bruine suiker toe. Laat het geheel langzaam inkoken, totdat de alcohol is verdampt. Breng op smaak met zout en peper.

2. Braad de kippenpoten in de olijfolie knapperig aan en wikkel er daarna de hamrepen omheen. Laat de kippenpoten met de tomaten in een ovenvaste schaal in de oven op 200 graden in circa 30 tot 40 minuten gaar worden. Laat daarna ongeveer vijf minuten rusten.

Serveer de kippenpoten met piknboompitten en rozemariijntakjes.

Modern Grace serveerschaal
Modern Grace serveerschaal
Modern Grace serveerschaal
Modern Grace eetbord
Modern Grace eetbord
Modern Grace eetbord
Modern Grace gourmetbord
Modern Grace gourmetbord
Modern Grace gourmetbord