Ingrediënten

• 8 eiwitten (maat M)
• 200 g fijne suiker
• 200 g poedersuiker
• Roze of rode kleurstof
• 30 g maïzena
• 1 snufje bakpoeder

Schuimgebakjes in hartvorm

Bereiding:

1. Scheid de eieren en klop de eiwitten in een kom samen met het bakpoeder luchtig. Voeg de suiker langzaam toe. Meng de kleurstof erdoor om de schuimmassa te kleuren. Klop het eiwit nu net zo lang totdat de massa snijdvast en glanzend is.

2. Meng de poedersuiker met de maïzena en zeef het poeder boven het geklopte eiwit voordat u het met een spatel erdoor mengt.

3. Om de schuimmassa in de gewenste hartvorm te brengen, doet u de massa in een spuitzak met een ronde tuit. Begin in het midden met de beide hartbogen Maak eerst de linkerboog en de helft tot de onderste punt. Begin vervolgens weer bovenaan en spuit de rechterboog van het hart. Vul tot slot het hart nog een beetje op door de spuitzak in het midden te plaatsen.

4. Droog de schuimgebakje in een op 100° C voorverwarmede oven (circulatielucht) afhankelijk van de grootte ongeveer een half uur. Laat de deur van de oven met behulp van een houten lepel open zodat het vocht kan ontsnappen. Zodra ze zijn uitgehard, zijn de gebakjes klaar en hoeven ze alleen nog maar goed af te koelen.

Urban Nature serveerschaal
Urban Nature serveerschaal
Urban Nature serveerschaal