Snijd de uien in kleine blokjes. De selderij en de aardappelen schillen en eveneens in kleine blokjes snijden. Halveer de Spaanse peper en schraap de zaadjes eruit met de achterkant van het mes. Snijd dit in kleine blokjes.
Verwarm de komijn in een grote pan tot hij een beetje begint te stomen. Voeg de boter toe. Fruit de uien, selderij en Spaanse peper 5 minuten kleurloos. Voeg aardappelen toe en blus af met witte wijn. Laat de vloeistof inkoken.
Zodra de witte wijn is ingekookt, giet u de groentebouillon erbij; voeg zout en peper toe. Kook dit met gesloten deksel ongeveer 20 minuten tot de groenten gaar zijn.
Voeg de room toe en pureer de soep. Breng de soep opnieuw op smaak en verdeel hem over vier NewMoon diep borden. Verfijn en garneer de soep met de ingekookte balsamico-azijn. Bestrooi hem vervolgens met de shiso-tuinkers en serveer.