Ingrediënten:
• 2250 g gepelde tomaten (uit blik)
• 400 g tomatenpuree
• 625 g uien, fijn gehakt
• 1250 g rode paprika, in kleine stukjes gesneden
• 50 g koriander
• 75 g knoflook
• 8,5 g rode chilipeper (naar wens gebruiken)
• 25 g komijn
• 30 g zout
• 6 g peper
• 190 ml olijfolie
SHAKSHUKA (20 porties)
Bereiding:
1. Pureer alle ingrediënten behalve de uien en de paprika met een staafmixer.
2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de uien goed aan.
3. Voeg de paprika toe en bak nog ca. 5 minuten.
4. Voeg de tomatenmassa toe, breng het aan de kook en laat het ca. 30 minuten zachtjes koken.
5. Voor één portie: doe 250 g van de massa in een serveerpan, maak 2 “gaten” en breek hierin 2 eieren.
6. Doe de deksel op de pan en laat dit zachtjes koken totdat het eiwit stolt (het eigeel mag zacht zijn, naar eigen wens).
7. Decoreren met gehakte peterselie.