Ingrediënten:

• 200 g boter
• 250 g suiker
• geraspte schil van een bio-sinaasappel
• 1 snufje zout
• 5 eieren
• pak bakpoeder
• 380 g tarwemeel 405
• 150 g geschaafde amandelen
• 130 ml melk
• 2 eetlepels sinaasappelsap

Voor de crème:
• 150 g crème fraîche
• 1 pakje vanillesuiker

Voor de decoratie:
• schil van 1 bio-sinaasappel
• 4-5 eetbare bloemen
• Poedersuiker

Sinaasappel-tulband

Bereiding:

1. De bakoven op 190 graden boven-/onderwarmte (circulatielucht 170 graden) voorverwarmen. Vet de vorm zorgvuldig met boter in en strooi er paneermeel op.

2. Meng de boter met suiker, sinaasappelsuiker en zout met de handmixer (garde) tot het romig is en de suiker is opgelost. Roer elk ei geleidelijk gedurende ongeveer een halve minuut erdoor. Zeef de bloem met het bakpoeder en roer er om en om de amandelen, melk en het sinaasappelsap door.

3. Doe het deeg in de voorbereide vorm, maak het oppervlak glad en bak dit 55-60 minuten. Probeer met een stokje!

4. Haal de cake uit de oven en laat hem ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm, en stort hem daarna op een rooster om hem verder af te laten koelen.

5. Roer crème fraiche met vanillesuiker in een kom tot een gladde massa. Doe dit in een spuitzak en maak kleine roosjes. Garneer met sinaasappelschil en de eetbare bloemen. Bestrooi met poedersuiker.

French Garden koffiepot
French Garden koffiepot
French Garden koffiepot
French Garden koffie-/theekop
French Garden koffie-/theekop
French Garden koffie-/theekop