Ingrediënten

• 2 ½ kopje gemengd meel en bakpoeder
• 1 TL natron
• ¼ TL zout
• ¾ kopje olie
• 2 TL vanille-extract
• 1 ½ kopje poedersuiker
• 3 eieren
• 3 grote, rijpe bananen, platgedrukt
• 439g ananas uit blik, uitgedruppeld (sap bewaren)
• 1 kopje kokosvlokken
• 1 kopje amandelen

Topping van roomkaas-crème:
• 100g zachte roomkaas
• 25g zachte boter
• 5 kopjes (kijk me niet zo aan!) Poedersuiker
• ¼ kopje kokosnootcrème
• Schaal van een citroen
• Ananassap**
• 1/4 kopje geroosterde, geschaafde kokosnoot
• 1 kopje passievrucht- of citroenkwark
• Eetbare bloesem voor de decoratie

Taart met echte bloesem

Bereiding:

1. Bedek de bodem en zijkanten van een springvorm van 26cm met dun bakpapier en verwarm de oven voor op 170°C (335 F). Meel, natron en zout in een grote kom zeven, in het midden een kuil vormen. Olie, vanille, poedersuiker, eieren, bananen, ananas, kokos en amandelen met een mixer mixen totdat alles goed is gemengd. Aan de droge ingrediënten toevoegen en erdoor mengen. Doe dit in de voorbereide vorm en bak het 45-60 minuten of tot er niets meer aan het midden van een spies blijft hangen.

2. In de vorm laten afkoelen, vervolgens verwijderen en in twee helften snijden. Alle ingrediënten voor de glazuur glad mengen – als u de glazuur liever zachter wilt, voeg het ananassap dan per theelepel toe totdat de gewenste consistentie is bereikt.

3. Strijk de kwark op de onderste helft van de taart. Doe er 1/3 van de topping op een smeer dit goed uit. Leg de andere helft erop en smeer hier de rest van de topping op. Verdeel de geschaafde kokosnoot en de eetbare bloesem erop.