Ingrediënten

4 porties

• 1/2 bosje stengeluien
• 1 grote, rijpe mango
• 2 wortels
• 7 steeltjes koriander
• 30 g gezouten pinda's
• 8 bladen rijstpapier (ca. 21,5 cm Ø)
• 5 EL ingelegde gember (sushi gember)
• Tuinkers om te garneren

Vegetarische, zomerse loempia

Bereiding:

1. Maak de stengeluien schoon en was ze. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes. Snijd het vruchtvlees van de mango los van de pit, schil het vruchtvlees en snijd in dikke plakken. Schil de wortels, was ze en snijd ze in dunne repen. Was de koriander, schud hem droog en pluk de blaadjes af. Hak de pinda's grof.

2. Leg een blad rijstpapier op een bord en bevochtig elk blad zolang met koud water, totdat het elastisch is.

3. Verdeel steeds 1/8 van de stengelui, mango, wortelen, pinda's, korianderblaadjes en gember op het onderste derde deel. Rol het rijstpapier nu van onder 2x in. Sla de twee zijranden naar binnen, zodat de vulling er niet uit kan vallen en rol daarna helemaal op. Halveer de rolletjes voor het serveren schuin in de lengte, bestrooi met wat tuinkers en serveer met een dip of ketjap.

NewWave ontbijtbord
NewWave ontbijtbord
NewWave ontbijtbord
Artesano dipschaaltje
Artesano dipschaaltje
Artesano dipschaaltje