Ingrediënten

VOOR 4 POTTEN (À 200 ML)

• 300 g rijpe vijgen
• 450 g peren
• 100 ml rode port
• 50 ml citroensap
• 375 g geleisuiker (3:1)
• 3-4 steranijs

VIJGEN-PEREN-JAM

Bereiding:

1. Was de vijgen en de peren, verwijder de stelen en klokhuizen. Snijd de vijgen en peren hierna in blokjes en leg 1/3 van de blokjes apart.

2. Breng de overige vruchten met wijn, citroensap, geleisuiker en steranijs aan de kook. Laat ca. 7 minuten doorkoken. Voeg de resterende vruchten toe en laat nog eens 2 minuten koken (geleiproef doen).

3. Vul de massa heet in schone twist-off-potten en sluit deze meteen. Plaats de potten ca. 5 minuten op hun deksel, draai weer om en laat afkoelen.

Mariefleur cappuccinokopje met schotel
Mariefleur cappuccinokopje met schotel
Mariefleur cappuccinokopje met schotel
Mariefleur ontbijtbord
Mariefleur ontbijtbord
Mariefleur ontbijtbord
Artesano houten plank
Artesano houten plank
Artesano houten plank