Ingrediënten

• 600 g rabarber
• 250 g suiker
• 500 g bloem
• 1 pakje droge gist
• 1 snufje zout
• 2-3 EL raapzaad- of zonnebloemolie
• 250 g gehakte amandelen
• Poedersuiker om te bestrooien

Zoet vlechtbrood

Bereiding:

1.  Was eerst de rabarber en maak hem schoon. Snijd hem vervolgens in ca. 3 cm lange stukken en meng deze met de suiker en 3-4 EL water in een pan. Laat het geheel ca. 10 minuten op laag vuur stoven. Vang hierna met een zeef het warme vruchtensap op en zet apart.

2. Meng nu de bloem, de gist en het zout. Voeg het warme rabarbersap en de olie toe en kneed het geheel tot een homogeen deeg. Als het deeg aan uw vingers blijft plakken, voegt u een beetje lauwwarm water toe. Laat het deeg hierna op een warme plaats gedurende 1 uur rusten.

3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kneed intussen het deeg opnieuw door en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van ca. 25 tot 30 cm. Snijd hiervan drie langwerpige stroken en beleg deze met 200 g van de gehakte amandelen en de rabarbercompote en rol ze in de lengte in.

4. Vlecht deze drie rollen nu tot een vlecht. Druk het begin en het einde licht vast en leg de broodvlecht voorzichtig op een van bakpapier voorziene bakplaat. Bestrijk lichtjes met water en bestrooi met de resterende amandelen. Laat nog eens 20 minuten rijzen en bak de broodvlecht vervolgens in het midden van de oven op 160 graden (heteluchtoven) gedurende ca. 50 minuten. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker. Klaar!

Artesano koffie-/theekop met schotel
Artesano koffie-/theekop met schotel
Artesano koffie-/theekop met schotel
Artesano ontbijtbord
Artesano ontbijtbord
Artesano ontbijtbord
Artesano snij-/serveerplank
Artesano snij-/serveerplank
Artesano snij-/serveerplank