SOUP AROUND THE WORLD

Ontdek de prachtige wereld van Soup Passion en haal met de
multifunctionele kommen ontspanning en rust voor elke gelegenheid in huis.

In de winter verwarmen wij ons met warme soepen uit verre landen. We gaan op wereldreis met exotische kruiden en vergeten groentesoorten. Onze nieuwe favoriete ingrediënten uit Vietnam, Japan, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland geven deze gerechten hun typische smaak, versterken het immuunsysteem en helpen ons zo topfit door het koude seizoen. Ontdek culinaire werelden die u inspireren om te dromen.


Pho soep
Vietnam

Misosoep
Japan

Erwtensoep
Groot-Brittannië

Bouillabaisse
Frankrijk

Groentesoep
Duitsland

Vietnam – Pho soep

Gezonde gezelligheid

Gezond, gezonder, de keuken van Vietnam. Een wok is hierbij het ideale hulpmiddel. Hierin worden verse groenten, vis (dankzij de zee voor de deur zijn er altijd en overal verse zeedieren) en vlees gestoomd, gestoofd of met een beetje plantaardige olie gebakken. Voor een optimaal aroma worden de kruiden van tevoren in de wok geroosterd. Standaard zijn dit gember, knoflook, Spaanse peper en citroengras, die het immuunsysteem stimuleren en slechte bacteriën doden. Pho is het nationale gerecht. In kraampjes langs de straat wordt de hele dag rijstnoedelsoep met vlees of tofu verorberd (voor omgerekend 50 cent!). Dankzij de vierde keizer van de Nguyen-dynastie, Tu Duc, die van 1847-1883 over Vietnam regeerde, telt de traditionele keuken van het land vandaag de dag meer dan 500 verschillende gerechten. De meeste van deze gerechten worden geserveerd met rijst en diverse verse kruiden, zoals basilicum, koriander, peterselie en munt. Eén van de vele vissauzen mag in geen geval ontbreken. Het belangrijkste ingrediënt is vis die ongeveer 12 maanden is gefermenteerd. Toch zeker even proeven!

Heel ontspannen op de bank van soep genieten

Het praktische porseleinen dienblad biedt plaats aan de grootste kommen, terwijl er nog voldoende ruimte over blijft voor alles om onze soep mee te verfijnen. Lepels of stokjes, in de Asia kom kunnen ze heel gemakkelijk in de uitsparing worden geplaatst. Dat is ontspannen genieten!

JAPAN – MISOSOEP

Wellbeing Moments

Het hoeft niet altijd sushi te zijn. Japan heeft namelijk veel meer te bieden. De klassieke misosoep, bijvoorbeeld, met verse zeewier, tofu en miso (gefermenteerde sojabonenpasta). Samen met zeevruchten, groenten en natuurlijk rijst behoren deze voedingsmiddelen tot de basisingrediënten van de keuken van de archipel. En hiermee doen de Japanners het heel goed – wereldwijd hebben ze de hoogste levensverwachting! Maar Japan heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen de oorspronkelijke eenvoudige keuken. Er wordt ook graag veel geld besteed in chique restaurants (Tokyo heeft meer sterren dan Parijs). Het beste voorbeeld van de Japanse haute cuisine is Kaiseki. Hierbij draait alles om de kwaliteit van de ingrediënten, de smaak en het kunstzinnig serveren met hoogwaardig serviesgoed waarop de kleine lekkernijen worden geserveerd. Niet te vergeten in de Japanse eetcultuur: het duurste rundvlees ter wereld uit de regio rond Kōbe. Het Kobe-vlees van Tajima-runderen heeft een unieke, sterke marmering en - gezond, gezond - het laagste percentage aan verzadigde vetzuren. De strenge kwaliteitsrichtlijnen zijn verantwoordelijk voor de hoge prijs (400 tot 600 euro per kilo). Maar af en toe moet je jezelf iets gunnen!

Voor een echt zen-gevoel!

De Asia kom met deksel is de ideale begeleider voor iedereen die in alle rust toppings kiest. In het compartiment van de deksel blijft alles namelijk knapperig vers. Bovendien blijft onze soep lekker warm. Lepels en stokjes kunnen heel eenvoudig in de uitsparingen of op het porseleinen dienblad worden geplaatst. Zo hebben we altijd alles bij de hand en kunnen we heerlijk genieten.

GROOT-BRITTANNIË – ERWTENSOEP MET EXTRA BACON

London Calling

De Britse keuken verandert. Zelfs chefs zoals Jamie Oliver, vooral bekend om zijn stevige - en zeer smakelijke - recepten waarbij er niet zuinig wordt gedaan met boter, room en spek, richt zich in zijn nieuwe boek op het onderwerp superfoods. Desondanks blijven nationale gerechten zoals fish and chips, de Sunday Roast of Chicken Tikka Masala populair en bepalend voor het eten in het Verenigd Koninkrijk. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de keukens van Engeland, Schotland, Wales en Ierland, hoewel de verschillen niet erg groot zijn en zwaar voedsel overal de boventoon voert. Zoals altijd is de balans doorslaggevend. Comfort Food Feeling kan het beste met een aantal superfoods worden gecombineerd. Zoals bij de New British Cuisine. Er wordt gebruikgemaakt van hoogwaardige ingrediënten en traditionele recepten worden innovatief toegepast. Zoals bij de erwtensoep met extra bacon. Heerlijk!

FRANKRIJK – BOUILLABAISSE

Thuis genieten met een zeker je-ne-sais-quoi

Nergens wordt de cultuur van het genieten zo gevierd als in Frankrijk. Het land van wijn en kaas (waarvan er meer dan 400 soorten zijn). Het Franse hof was in de 17e en 18e eeuw cultureel toonaangevend en ook de Franse keuken stond bij de adel in Europa met afstand bovenaan. Honderd jaar later werd de Haute Cuisine uitgevonden. De bovenlaag van de bevolking was unaniem: bij het eten hoort de nadruk duidelijk op genieten te liggen. Geen wonder dus dat zware sauzen zoals bechamel net zo kenmerkend voor de keuken zijn als eclaires, coq au vin en quiche. Wij tonen u een extra gezond en toch oorspronkelijk gerecht: bouillabaisse, vissoep. Een specialiteit uit de Provence die al in de 18e eeuw voor het eerst door vissers werd bereid. Er wordt traditioneel stokbrood en rouille, een scherpe knoflooksaus die op mayonaise lijkt, bij geserveerd. Een glas Chardonnay erbij en la vie est belle.

Gewoon geniaal

De soeplepel past precies tussen de handgrepen van de grote terrine voor vier personen. Zo kunt u heel eenvoudig alles samen dragen. De kleine terrines voor één persoon vormen een buitengewoon alternatief voor kommen en kunnen praktisch aan de oren worden gedragen zonder u te verbranden. Voor buitengewoon stijlvol genieten van soep – alleen of met gasten!

DUITSLAND – GROENTESOEP MET SUPERFOOD-SALADE

Soeppower

Duitsland, en met name Berlijn, loopt ver voorop als het om gezonde voeding gaat. Bij de ene bio-sapbar kun je de volgende al zien. Altijd op zoek naar het volgende superfood. Knapperige groentesoep met verse kruiden en gezonde toppings vormen de perfecte keuze voor het koude seizoen. Granaatappels bevatten veel antioxidanten die stress bestrijden en samen met vitamine C en E fungeren ze als een natuurlijk anti-aging-middel. Naast het gezondheidsbewustzijn blijft de oorspronkelijke charme van de hoofdstad behouden: currywurst, Königsberger Klopse of aardappelsoep met worstjes raken hier nooit uit de mode. Onze versie is het combineren van traditioneel met modern!

Echte multitaskers

De grote soepkom beschikt over een extra kommetje. Aan de greep van het kleine kommetje kan de hele kom eenvoudig worden gedragen zonder dat het te warm wordt; tevens is de kommetje perfect voor brood, sla en andere toppings bij de soep. Zo zorgen we ervoor dat zelfs de tijd op kantoor zo ontspannen mogelijk is.

SOUP PASSION

Alles voor soepliefhebbers

Soup Passion Keramisch dienblad
Soup Passion Keramisch dienblad
Soup Passion Keramisch dienblad
Soup Passion Chinese lepel
Soup Passion Chinese lepel
Soup Passion Chinese lepel
Soup Passion Eetstokjes set 2-dlg.
Soup Passion Eetstokjes set 2-dlg.
Soup Passion Eetstokjes set 2-dlg.
Soup Passion Terrine 4 pers.
Soup Passion Terrine 4 pers.
Soup Passion Terrine 4 pers.
Soup Passion Asia kom
Soup Passion Asia kom
Soup Passion Asia kom