Picknick-ideeën

Geniet van heerlijke lekkernijen onder de blauwe lucht: voor picknicken is het warme seizoen het hoogseizoen. Met onze picknick-ideeën kunt u zich verheugen op zomerse culinaire hoogstandjes in de frisse lucht.

De perfecte picknick-uitrusting: zo bent u altijd voorbereid

Al bij de Franse adel van de 17e eeuw waren geraffineerde kleine maaltijden in de natuur bijzonder populair. Ze werden pique-nique genoemd – in het Nederlands betekent dit zoiets als "kleine dingen oppakken". U kunt uw picknickmand het beste in de lentemaanden samenstellen en binnen handbereik bewaren. Zo kunt u op elk moment spontaan vertrekken. Een perfecte picknick-uitrusting moet het volgende bevatten:

  • Picknick-deken: De perfecte picknick-deken past niet alleen bij de kleur van uw serviesgoed, maar is ook aan één kant waterdicht en licht isolerend gecoat. Zo ben u beschermd tegen de kou van de grond.
  • Picknick-mand: De picknick-mand moet gemakkelijk te vervoeren zijn en voldoende ruimte voor uw picknick-uitrusting bieden.
  • Picknick-servies: Plastic borden zijn misschien iets lichter, maar ze kunnen schadelijke chemicaliën bevatten. Porselein is milieuvriendelijker en stijlvoller. De Villeroy & Boch To Go schalen betoveren uw picknick bijvoorbeeld met gezonde en perfect smakende maaltijden.

  • Picknick-bestek: Messen, vorken, lepels en een groot broodmes mogen niet ontbreken bij de picknick. Kies het liefst een ontwerp dat bij het serviesgoed past.
  • Dienblad: Een grote porseleinen schaal is zeer veelzijdig en ideaal voor het serveren van fruit of fingerfood.
  • Drinkglazen: De To Go bekers zijn niet alleen te gebruiken voor drankjes, maar ook voor kleine zoetigheden. De kleine versie van de To Go beker is ideaal voor uw dessert. Voor uw drankjes raden wij de grote To Go bekers aan. Ze passen bij elke picknick.

  • Snijplank: Voor stokbroden of brood is een houten snijplank aan te raden.
  • Thermoskan: Voor warme of gekoelde dranken is een thermoskan is belangrijk..
  • Schaaltjes: Voor salade en zoetigheden is de grote, sluitbare To-Go-porseleinen schaal van Villeroy & Boch ideaal. Ook kleine dipschaaltjes voor sauzen mogen niet ontbreken.
  • Servetten: Vergeet de servetten niet – liefs in aantrekkelijke lente-ontwerpen of met het bijpassende patroon voor uw serviesgoed.

Desgewenst kunt u ook peper- en zoutvaatjes, flesopeners, zonnebrandolie en muggenspray klaar zetten. Neem ook voldoende vuilniszakken mee om geen sporen achter te laten in de natuur.

Lifestyle Accessoires placemat
Lifestyle Accessoires placemat
Lifestyle Accessoires placemat

Picknick-ideeën: Fingerfood voor groot en klein