Landelijke keuken

Gezelliger wonen

Haal diep adem, beleef de natuur en geniet van de frisse lucht tijdens lange wandelingen... Het leven op het platteland is voor veel mensen een droom; een droom die vaak alleen op vakantie uitkomt omdat onze samenleving al decennia steeds verder verstedelijkt. Maar ook wanneer uw baan of de scholen van de kinderen of de goede infrastructuur u in de stad houden, betekent dat niet dat u de charme van het landelijke leven moet opgeven: met een keuken in landelijke stijl haalt u een relaxte, gemoedelijke sfeer in huis en creëert u een centrale plek om te ontspannen. Villeroy & Boch biedt veel aantrekkelijke spoelbakken en ander toebehoren om uw keuken gezelliger te maken.

Stijlen

Traditie en modern gaan hand in hand

Er zijn meerdere landelijke stijlen, want de verschillende stijlen zijn net zo gevarieerd als de regio's waaruit ze zijn ontstaan. De belangrijkste categorieën zijn gebaseerd op het design

Klassiek

Modern

De klassieke, traditionele keuken in een landelijke stijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door een rustieke uitstraling en een hoge mate van authentieke gezelligheid. Een spoelbak van Villeroy & Boch geeft de keuken in combinatie met de typische fronten en schelpgrepen een klassieke landelijke uitstraling. Het massieve design straalt stabiliteit en rust uit en vormt een echte blikvanger in de keuken.

Spoelbakken in meerdere uitvoeringen

Naast de klassieke landelijke stijl is er de moderne keuken die op country-chique is gebaseerd. Deze variant wordt gekenmerkt door duidelijke lijnen, zoals bij de collectie Architectura waarvan het pure design met hoogwaardige roestvrijstalen kranen de keuken een moderne uitstraling geeft.

Ontdek Architectura

Een mediterrane uitstraling in huis

Info weergeven
Sluiten
Info weergeven
Sluiten
Info weergeven
Sluiten
Info weergeven
Sluiten
Info weergeven
Sluiten
Info weergeven
Sluiten

De heerlijk geurige lavendelvelden van Zuid-Frankrijk en de warme Toscaanse zon inspireren het ontwerp van een landelijke keuken in mediterrane stijl. Warme Crème, Ivory of zandtinten zoals die van de collectie Condor bepalen het beeld. Als u uw keuken met een vleugje vakantiegevoel wilt verrijken, kies dan voor een mediterrane keuken. De inrichting wordt met decoratieve mozaïeken helemaal compleet. Geschilderde bloempotten met verse basilicum, rozemarijn of tijm voegen aantrekkelijke accenten toe.

Mozaïeken in alle vormen en kleuren Gekleurde spoelbakken passend bij de landelijke stijl

De Engelse stijl

In tegenstelling tot de zonovergoten mediterrane keuken, is de Engelse cottage-stijl gebaseerd op behaaglijkheid. Een keuken waarin u het ook tijdens een regenbui gezellig wilt maken met een kopje thee. Aangezien cottages – in het Nederlands: "hutten" – vaak vrij klein zijn, wordt er bij de Engelse landhuisstijl met verschillende werkoppervlakken optimaal gebruik van de ruimte gemaakt. De spoelbak Solo Eck van Villeroy & Boch is de optimale keuze voor kleinere keukens met veel charme. Deze stijl wordt gekenmerkt door lichte kleuren en crèmetinten die de ruimte visueel groter maken.

De collectie Solo Eck

In Scandinavië zegt men "hygge"

In Scandinavië is de keuken niet alleen een functionele ruimte, maar ook de centrale plek voor het gezinsleven. Hoekbanken op een rustieke houten vloer en een keukenuitrusting van de collectie Flavia passen perfect bij elkaar en maken uw keuken gewoon gezellig.

Verander uw keuken met Villeroy & Boch

Landelijke keukens in Scandinavische stijl worden gekenmerkt door lichte kleuren en het gebruik van veel hout, waardoor de ruimte een bijzonder warme en gezellige sfeer krijgt.

Flavia in alle facetten