Uw stijl: De landelijke keuken

Haal diep adem, beleef de natuur en geniet van de frisse lucht tijdens lange wandelingen...
Het leven op het platteland is voor veel mensen een droom; een droom die vaak alleen op vakantie uitkomt omdat onze samenleving al decennia steeds verder verstedelijkt. Maar ook wanneer uw baan of de scholen van de kinderen of de goede infrastructuur u in de stad houden, betekent dat niet dat u de charme van het landelijke leven moet opgeven: met een keuken in landelijke stijl haalt u een relaxte, gemoedelijke sfeer in huis en creëert u een centrale plek om te ontspannen. Villeroy & Boch biedt veel aantrekkelijke spoelbakken en ander toebehoren om uw keuken gezelliger te maken. 

De landhuisstijl is in vele landen bij jong en oud zeer geliefd! 

In Scandinavië zegt men "hygge":

Landelijke keukens in Scandinavische stijl worden gekenmerkt door lichte kleuren en het gebruik van veel hout, waardoor de ruimte een bijzonder warme en gezellige sfeer krijgt. 

Strakke en functionele, maar toch gastvrije keukens vormen het middelpunt van het gezinsleven in Scandinavië.
Niet alleen een grote tafel en een hoekbank waarop alle gezinsleden het zich comfortabel kunnen maken zorgen voor een gezellige sfeer in uw Scandinavische keuken, maar ook een tijdloze, royale gootsteen die de Scandinavische stijl helemaal compleet maakt.

Mediterrane flair

De heerlijk geurige lavendelvelden van Zuid-Frankrijk en de warme Toscaanse zon inspireren het ontwerp van een landelijke keuken in mediterrane stijl. Lichte gootstenen en de warme, natuurlijke kleuren Crème, Ivory of zandtinten zoals die van de collectie Architectura bepalen het beeld. Een gootsteen met een dubbele spoelbak biedt voldoende ruimte voor het wassen van groente en fruit. Ook grote vazen ​​met weelderige boeketten kunnen in de gootsteen gemakkelijk worden gevuld.

Als u uw keuken met een vleugje vakantiegevoel wilt verrijken, kies dan voor een mediterrane keuken. De inrichting wordt met decoratieve mozaïeken helemaal compleet. Geschilderde bloempotten met verse basilicum, rozemarijn of tijm voegen aantrekkelijke accenten toe.

De Engelse stijl:

Bij de Engelse cottage-stijl staat comfort voorop! De rustieke cottage-keuken nodigt uit om tijdens een regenbui gezellig van een kopje thee te genieten. Aangezien cottages – in het Nederlands: "hutten" – vaak vrij klein zijn, wordt er bij de Engelse landhuisstijl met verschillende werkoppervlakken optimaal gebruik van de ruimte gemaakt.

De spoelbak Solo Eck van Villeroy & Boch is de optimale keuze voor kleinere keukens met veel charme. Deze stijl wordt gekenmerkt door lichte kleuren en crèmetinten die de ruimte visueel groter maken.

Passende collecties voor uw landelijke keuken

Collectie

Gootsteen met dubbele spoelbak - Tijdloos moderne individualiteit

Naar de gootsteen

Collectie

Avia 2.0 - Zelfverzekerde ontwerpaccenten zetten

Ontdek het nu

Collectie

Architectura - Design dat op een eigentijdse manier wordt geïnterpreteerd 

Naar Architectura

Collectie

Steel Expert 2.0 - De kraan van de keukenprofessional

Lees meer