Keramiek

Nieuw? Nee, goed onderhouden.

Algemene onderhoudsinstructies

Wie houdt er nou niet van een nieuwe, glanzende keuken? Het is niet moeilijk om ervoor te zorgen dat alles zo lang mogelijk als nieuw blijft. De keukencollecties van Villeroy & Boch maken het u bijzonder eenvoudig. Ze zijn namelijk zodanig ontwikkeld dat reiniging en onderhoud eenvoudig, snel en zonder veel moeite kan worden uitgevoerd.

Vaak volstaan eenvoudige huishoudelijke middelen – goed nieuws voor het milieu en voor u. Zo kunt u uw vrije tijd op aangename wijze doorbrengen, bijvoorbeeld door een ontspannen bad te nemen.

In dit menuonderdeel vindt u allerlei foto's die u helpen om uw badkamer zo lang mogelijk als nieuw te houden. Plus een aantal extra praktijktips gebaseerd op de jarenlange ervaring van onze medewerkers en nieuwe inzichten die uit ons onderzoek voortkomen.

Dagelijks onderhoud

Keukenkeramiek van Villeroy & Boch heeft een glad, dicht en vrijwel krasbestendig oppervlak dat tegen alle in het huishouden toegepaste zuren en soppen bestand is. Voor het dagelijkse onderhoud hebt u vaak alleen schoon water en een vochtige doek nodig. Waterranden, vet- en zeepresten kunnen eenvoudig met badkamer- of azijnreiniger worden verwijderd. En als u helemaal geen "chemicaliën" wilt gebruiken, neem dan huishoudazijn of verdund azijn. Hiermee verwijdert u snel kalkafzetting.

Als de vlakken toch wat hardnekkiger zijn, kunt u een met azijn doordrenkt schoonmaakdoekje een nacht laten inwerken. In de vakhandel vindt u bovendien milde kalkverwijderaar of azijnreiniger die volgens de instructies van de fabrikant kunt gebruiken.

Wees voorzichtig met alle stoffen met een groot fluorgehalte, zoals roestverwijderaars en tandpasta. Bij langer inwerken kunnen er vlekken ontstaan. Verwijder deze resten daarom meteen! Voor sterkere verontreiniging bevelen we vloeibare of crèmeachtige, niet-schurende reiniger aan.

De werking van deze middelen wordt nog verbeterd wanneer u een zachte, niet-krassende spons gebruikt.

Belangrijke richtlijnen

Lees de gebruiksaanbevelingen van de fabrikant aandachtig. In geval van twijfel kunt u het reinigings- en onderhoudsmiddel op een niet zichtbare plaats uitproberen.

Gebruik nooit zeer agressieve schoonmaakmiddelen die krassen op de keramische oppervlakken veroorzaken en afbreuk doen aan de uitstekende eigenschappen van CeramicPlus en bij aanhoudend gebruik het materiaal kunnen verwoesten, bijvoorbeeld:

  • schuurmiddel of schuurpoeder
  • sterk geconcentreerde ontstoppers
  • kraan- en staalreinigingsmiddelen
  • poedervormige WC-reiniger

Wij raden u aan deze middelen helemaal niet te gebruiken of bij gebruik van ontstoppers, kraan- en staalreinigingsmiddelen direct contact met het keramiek te vermijden.

Keukenarmaturen

Naar de keukenarmaturen