Indoor & outdoor whirlpools van Villeroy & Boch

Buitenspas van Villeroy & Boch

Indoor whirlpools van Villeroy & Boch

Een bron van welzijn

Naast de ontspanningsfactor biedt uw comfortabele whirlpool bovendien positieve effecten voor de gezondheid. Het zachte borrelen helpt tegen spanning en zorgt ervoor dat stress verdwijnt. Het stimuleert tevens de doorbloeding, verstevigt het bindweefsel en versterkt het immuunsysteem - een echte bron van welzijn en gezondheid. Duik erin – in uw persoonlijk moment van welzijn: dankzij de aangename combinatie van water, warmte en massage zorgt een whirlpool voor herstel van lichaam en geest. In de rustige waterstroom verdwijnen alle stress en spanning van de dag om ruimte te maken voor een gevoel van heerlijke ontspanning. Tegelijkertijd geeft het stimulerend opborrelen van het water nieuwe energie – en bij een outdoor whirlpool ook uitzicht op de natuur.

Actueel

Outdoor whirlpools

JetPaks

Bij deze spabaden heeft u de mogelijkheid om de door u gewenste jetcombinatie te combineren met uw lievelingsplaats. U kunt hierbij kiezen uit maar liefst 18 verschillende JetPaks en deze in een handomdraai vastklikken op elke gewenste zitplaats – voor een exact op uw behoeften afgestemde wellnessbeleving.

Indoor whirlpools

Whirlpool-systemen

Villeroy & Boch combineert innovatieve whirlpool-technologie met een aantrekkelijk design, een ruime keuze aan fraaie badmodellen en natuurlijk de allerbeste kwaliteit.

Onderwerpen

De whirlpool – een bron van vitaliteit en gezondheid

Een ontspannen bad in een bruisende whirlpool is een ware weldaad voor uw geest: Aangenaam omgeven door de warmte van het water kunt u even helemaal loskomen van de dagelijkse routine.

Lees meer
Vind nu de passende whirlpool

 1. Waarop moet ik bij aankoop van een whirlpool letten?

Bent u van plan thuis een eigen whirlpool te plaatsen, waarin u op elk moment heerlijk kunt ontspannen? Om ervoor te zorgen dat uw eigen plaats van ontspanning perfect bij uw behoeften past, is het raadzaam om vooraf een aantal basiszaken op een rijtje te zetten en te definiëren wat belangrijk voor u is. Ontspant u bijvoorbeeld liever tussen uw eigen vier muren of zou u een graag een spa in de open lucht in uw tuin hebben? Hoeveel ruimte is er voor de plaatsing beschikbaar? Wilt u liever met twee personen of ook regelmatig met het hele gezin of met vrienden van een zachte massage in het warme water genieten? 

2. Met welke kosten moet ik rekening houden voor een indoor/outdoor whirlpool?

Afhankelijk van het gelijktijdige aantal mensen waarvoor uw toekomstige favoriete plek om te ontspannen geschikt moet zijn en welke speciale functies belangrijk voor u zijn, kunnen de kosten sterk uiteenlopen. Instapmodellen voor binnenshuis, die desondanks een uitnodigend bedieningscomfort bieden, zijn al voor zeer betaalbare prijzen verkrijgbaar. Royaal uitgevoerde whirlpools voor buiten, die optioneel van talloze speciale functies kunnen worden voorzien, zoals een ingebouwde stereo-installatie, zijn wat kostbaarder. Bespaar niet op de verkeerde dingen en let op de duurzaamheid van de constructie, hoogwaardige massagefuncties en een grote energie-efficiëntie. Daarom vindt u bij Villeroy & Boch allerlei verschillende modellen, afgestemd op uw persoonlijke wensen en ideeën. Laat u door één van onze gespecialiseerde dealers bij in de buurt adviseren. 

3. Hoe werkt een whirlpool?

De werking van een whirlpool kan gebaseerd zijn op twee verschillende systemen, die vaak met elkaar worden gecombineerd. Een zuiver luchtsysteem zuigt omgevingslucht aan door middel van een pomp en brengt deze via sproeikoppen in de pool. Om ervoor te zorgen dat de toestromende lucht niet onaangenaam koud aanvoelt, wordt deze meestal voorverwarmd. Bij een dergelijk systeem bevinden de sproeieropeningen zich meestal in de bodem van het bad en zorgen ze voor een aangenaam borrelen. Voor een merkbaar massage-effect is een innovatief Jet-systeem, dat in de hoogwaardige whirlpools van Villeroy & Boch is geïntegreerd, veel geschikter. Hierbij worden de sproeikoppen (jets) van een mengsel van lucht en water voorzien, waardoor er een hogere druk ontstaat en een intensieve massage mogelijk wordt. 

4. Wat is het stroomverbruik per jaar?

Een efficiënt gebruik van hulpbronnen speelt een belangrijke rol in alle onderdelen van het leven. Daarom beschikken de whirlpools van Villeroy & Boch over een energiebesparende uitrusting die er dankzij een doordachte combinatie van verschillende factoren voor zorgt dat er geen onnodige verspilling plaatsvindt. Een volledige schuimisolatie zorgt er bij de outdoor whirlpools bijvoorbeeld voor dat de warmte optimaal in de pool vastgehouden. De innovatieve JetPak-technologie in combinatie met een geoptimaliseerde constructie van de leidingen garandeert bovendien dat het warmteverlies via de leidingen zo gering mogelijk is. Het precieze stroomverbruik van de afzonderlijke modellen is afhankelijk van verschillende factoren. Bij onze competente dealers bij u in de buurt kunt u onze verschillende modellen direct vergelijken en krijgt u meer informatie over het stroomverbruik. 

5. Wat is de optimale temperatuur?

De perfecte watertemperatuur voor een aangename ontspanning in een whirlpool is voor iedereen verschillend. De meeste mensen vinden een temperatuur die ze ook de badkuip zouden kiezen aangenaam. De thermometer moet echter niet meer dan 40 °C aanwijzen omdat de belasting voor het lichaam anders te hoog wordt. Als er kinderen van de pool gebruikmaken, kies dan een temperatuur van maximaal 35 °C. Houd de whirlpooltemperatuur het liefst op een constant niveau, zodat u uw whirlpool op elk moment kunt gebruiken. Een tijdelijke temperatuurverlaging voor een paar uur is niet zinvol, omdat bij het opnieuw opwarmen van het water de bespaarde energie weer wordt verbruikt. 

6. Welk effect heeft een bad in een whirlpool op mijn lichaam?

Een uitgebreid bad in een whirlpool heeft allerlei positieve effecten op het gehele organisme. De gerichte massage door de innovatieve JetPaks van Villeroy & Boch maakt het spierstelsel op effectieve wijze los en neemt spanningen weg. Tegelijkertijd worden de hydrostatische druk op de spieren afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd. Na het sporten draagt een bad in een whirlpool bij aan een sneller herstel, het helpt spierpijn te voorkomen en de banden en pezen los te maken. De aangename warmte van het water in combinatie met de weldadige massage brengt het vegetatieve zenuwstelsel tot rust en zorgt al snel voor een diepe ontspanning. En als u 's avonds van uw whirlpoolbad geniet, dan kunt u vervolgens van een uitstekende nachtrust genieten. 

7. Kan ik badproducten gebruiken?

Met het juiste badproduct wordt het baden in uw whirlpool een heel bijzondere ervaring voor alle zintuigen. Als u uw favoriete geur aan het aangenaam warme water toevoegt, dan ondersteunt dit de weldadige werking van het bad op heel prettige wijze. Maar pas op: niet elk geurproduct is geschikt voor gebruik in de whirlpool. Het borrelen versterkt het effect van schuimvorming aanzienlijk. Gebruik tevens geen ingrediënten die vet of olie bevatten, omdat de resten ervan zich in de jets verzamelen. Aan te bevelen zijn hoogwaardig badzout zonder kleurstoffen en additieven en zelfgemaakte kruidenmengsels die met een theenetje aan het water worden toegevoegd en hierdoor geen resten achterlaten of verkleuringen veroorzaken. 

8. Hoe kan ik de whirlpool onderhouden en reinigen?

Regelmatige reiniging en onderhoud van uw whirlpool zijn van essentieel belang voor zowel optimaal genieten van het baden als een lange levensduur van het apparaat. Een regelmatige watercontrole en behandeling met speciale toevoegingen garanderen een gelijkblijvende waterkwaliteit en beschermen uw pool tegen mogelijke schade door verontreiniging. Desondanks is het onvermijdelijk dat er zich in de loop van de tijd resten van zeep en reinigingsmiddelen – zowel afkomstig van de huid als de badkleding – verzamelen. Afhankelijk van het gebruik moet u het water daarom elke 1-4 maanden geheel vervangen en de binnenzijde van de whirlpool en het JetPak-gedeelte met een speciale whirlpool-reiniger schoonmaken.