Buitenspa's van Villeroy & Boch

Wellness – zo individueel als u zelf

Ervaar ontspanning met een buitenspa in uw tuin

Krijg zonder uw koffers te pakken een vakantiegevoel in uw eigen tuin en geniet buitenshuis van de verwennerij en de stimulerende kracht van het bruisende water. Een spa voor buiten verenigt verschillende functies die voor een optimale wellnessbelevenis zorgen: het warme water streelt zachtjes het gehele lichaam en geeft u een gevoel van gewichtloosheid. De spanning verdwijnt tijdens het baden in de buitenspa en er komt een diepe ontspanning voor in de plaats. De aangename hydromassage ontspant de spieren en neemt spanningen weg, terwijl de vrije blik op de natuur in combinatie met de frisse lucht voor nieuwe energie zorgt.

Uw persoonlijke thuisspa is een luxe waarvan u het hele jaar door kunt genieten. En wat voelt er nu meer als vakantie dan u in de winter, terwijl er ijs en sneeuw ligt, in het water van uw stomende buitenspa met een aangename temperatuur laten glijden? Dankzij de hoogwaardige materialen en de beste afwerking is de spa ontwikkeld voor een lange levensduur. Bovendien dringt er geen vocht van buiten naar binnen en kunt u uw buitenspa het hele jaar door gebruiken.

Nieuws over onze buitenspa's

Buitenspa Just Silence Compact Villeroy & Boch
Voor spa-plezier bij kleinere ruimtes

In navolging van het succes van Just Silence past het nieuwe model Just Silence Compact perfect in moderne woonomgevingen. Het compacte model is optimaal geschikt voor kleinere ruimtes en terrassen.

Naar Just Silence Compact

Fitness Edition von Villeroy & Boch
Fitness Edition

De Fitness-editie is special afgestemd op de behoeften van fitnessliefhebbers die willen genieten van sport & wellness. Alle JetPaks van de Fitness-editie bieden massages die voor uw sport relevant zijn.

Lees meer

Productlijnen buitenspa's

Buitenspa Premium Line Villeroy & Boch
Buitenspa's

Premium Line

De nieuwe buitenspa's van Villeroy & Boch combineren innovatieve, hoogwaardige technologieën, een uitstekend design en een bijzondere kwaliteit tot een unieke, complete ervaring.

Lees meer

Buitenspa Design Line Villeroy & Boch
Buitenspa's

Design Line

Puristisch – gereduceerd – helder. De sobere vorm en strakke lijnvoering maken de Just Silence tot een designhoogstandje op elk terras.

Lees meer

Buitenspa Comfort Line Villeroy & Boch
Buitenspa's

Comfort Line

Spa’s met talloze features tegen een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding - ontworpen voor uw comfort.

Lees meer

Buitenspa X-Series Villeroy & Boch
Buitenspa's

X-Series

Hoge standaarden zonder concessies. Spabaden die in alle opzichten aanspreken. Want ze bieden reeds in de instapklasse standaarden en extra's die anders alleen de top of the line te bieden heeft.

Lees meer


Waarom buitenspa's van Villeroy & Boch kiezen?

De moderne buitenspa's van Villeroy & Boch bieden optimale kwaliteit, bekroonde designs en krachtige techniek.

JetPak-technologie Villeroy & Boch

JetPak-technologie

JetPaks zijn uitneembare massage-eenheden die naar wens individueel kunnen worden geplaatst en hiermee voor alle soorten massage geschikt zijn. Door de modulaire bouw is het aantal vereiste leidingen in de spa geminimaliseerd, waardoor de kans op storingen afneemt. Bovendien maakt dit een aanzienlijke energiebesparing en tegelijkertijd hogere prestaties vergeleken met traditionele buitenspa's mogelijk.

Lees meer

Maximale energie-efficiëntie door isolatie Buitenspa's Villeroy & Boch

Energie-efficiëntie op het hoogste niveau

Overwegingen die een rol spelen bij de bouw van huizen zijn ook van toepassing op de keuze van een buitenspa. Een goede geïsoleerde en hoogwaardige buitenspa heeft een laag stroomverbruik om het water op een aangename temperatuur te brengen en te houden. De uitstekende volledige schuimisolatie van onze spa's vermindert de kosten van elektriciteit tot ongeveer één tot twee euro per dag gemiddeld per jaar, afhankelijk van hoe u de spa gebruikt. Dat is goed voor uw portemonnee en voor u: geniet van uw welverdiende ontspanning.

Lees meer

Reiniging Buitenspa's Villeroy & Boch

Eenvoudige reiniging

Acryl-oppervlakken zijn poriënvrij, vlak en zeer eenvoudig te reinigen. Wij raden regelmatig onderhoud met vloeibare, niet-krassende onderhoudsmiddelen aan om de glans te behouden.

Lees meer

EnduraFrame™-constructie voor een lange levensduur Villeroy & Boch

Duurzaam

Onze buitenspa's worden tot op het kleinste detail met de hoogste precisie in een gepatenteerde EnduraFrame™-constructie gemaakt van robuust en duurzaam ABS-kunststof, zonder hout of metaal en dus corrosievrij. Dankzij de precisie-fabricage passen alle onderdelen altijd 100% nauwkeurig en worden menselijke constructiefouten uitgesloten.

Lees meer

Ruime keuze aan modellen en kleuren Buitenspa's Villeroy & Boch

Ruime keuze aan modellen en kleuren

Onze spa's zijn in vele maten en kleurcombinaties leverbaar. Samen met de veelzijdige combineerbare JetPaks resulteert dit in een enorm aantal mogelijkheden, waardoor u alle vrijheid hebt bij de samenstelling van uw persoonlijke buitenspa.

Outdoor Whirlpool Sound

Geluidssystemen buitenspa

Geniet optimaal van heerlijke ontspanningsmomenten in uw hoogwaardige buitenspa met een geïntegreerd geluidssysteem. Voor de Premium en Comfort Line zijn het Elite geluidssysteem, met een drijvende afstandsbediening, en het Life geluidssysteem, bediening aan de buitenzijde van de pool, beschikbaar. Voor Just Silence en Just Silence Compact bieden wij het nieuwe Design Stereo systeem zonder zichtbare elementen in de ombouw aan. Dit wordt bediend via het touch screen van de buitenspa.

Lees meer


Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over onze buitenspa's. Als uw vraag op deze manier niet kan worden beantwoord, stel uw vraag dan rechtstreeks via het contactformulier aan ons of aan een gespecialiseerde dealer bij u in de buurt.
Waarop moet u letten bij een buitenspa?

Als u zichzelf en uw gezin de luxe van een eigen buitenspa wilt gunnen, dan moet deze aan een aantal essentiële voorwaarden voldoen zodat u zo lang mogelijk plezier van uw persoonlijke spa hebt. Zo zijn bijvoorbeeld een robuuste onderbouw, die het binnendringen van vocht en ongedierte verhindert, en een weers- en UV-bestendige ombouw een absolute must voor de duurzaamheid van de constructie. Besteed ook aandacht aan de energie-efficiëntie van het apparaat, want met name bij buitentoepassingen kan het warmteverlies door ontoereikende isolatie van de kuip en de leidingen groot zijn. De buitenspa’s van Villeroy & Boch voldoen met vlag en wimpel aan al deze criteria en garanderen zo blijvend een ontspannen badgenot van het hoogste niveau.

Hoeveel geluid maakt een buitenspa?

Bij aankoop van een spa voor buiten komt al snel de vraag naar de mogelijke geluidsontwikkeling naar voren, vooral met betrekking tot de buren. Dankzij innovatieve technologieën werken zowel de circulatiepompen als de verwarming en het filtersysteem van alle buitenspa’s van Villeroy & Boch bijzonder geluidsarm. Een gesloten ABS-bodem zorgt tevens voor een aanzienlijke reductie van trillingen en geluiden terwijl u van een heerlijke massage geniet. Het zachte borrelen, gecombineerd met de harmonieuze klanken uit de geïntegreerde stereo-installatie, is rustgevend en zal door de buren niet als storend worden ervaren.

Waar kan een buitenspa worden geplaatst?

Als vrijstaande varianten kunnen de weers- en UV-bestendige buitenspa’s van Villeroy & Boch op allerlei plaatsen in de open lucht worden geplaatst. Het is belangrijk dat er een geschikte stroomaansluiting in de buurt is of dat deze door een elektricien op professionele wijze op uw individuele favoriete plaats wordt geïnstalleerd. Als u niet te ver wilt lopen en u tijdens het baden van een mooi uitzicht wilt genieten, dan is het terras een perfecte plaats voor uw persoonlijke spa. Of wat dacht u van een spa achter in de tuin, heel romantisch in het groen omringd door planten? Als u tevens voor een goed afdak in de vorm een paviljoen zorgt, dan zijn niet alleen uw kapsel en handdoeken tijdens het baden beschermd tegen de regen, maar ontstaat er ook een prachtig uitnodigend plaatje. Bij de keuze van de plaatsingslocatie hoeft u geen rekening te houden met afwatering. De pool beschikt over een aansluiting om het water af te voeren.

Welke ondergrond is vereist voor een buitenspa?

Waar u uw spa ook buiten wilt plaatsen, u hebt in elk geval een vlakke ondergrond nodig waarop de constructie over het volledige oppervlak kan worden geplaatst. Als u de pool in de tuin wilt plaatsen, dan is er voorwerk nodig om een goede vlakke ondergrond te garanderen. En bij keuze voor het terras als de perfecte plek voor uw buitenspa dient u er rekening mee te houden dat ook kleinere pools al behoorlijk zwaar zijn wanneer ze volledig met water zijn gevuld. Een kubieke meter water zorgt al voor een gewicht van een ton. Als uw terras niet zonder bovenverdieping is gebouwd (als er zich bijvoorbeeld een kelder onder bevindt), dan moet u een specialist raadplegen die u betrouwbaar kan vertellen of er aan de statische eisen wordt voldaan.

Hoe vaak moet ik water van de buitenspa vervangen?

Hoe vaker u uw buitenspa gebruikt en hoe meer personen er regelmatig in baden, hoe meer vuil er zich verzamelt. Resten van bodylotions, deodorants, parfum of zeep komen zowel van de huid als van de badkleding los en kunnen van invloed zijn op de waterkwaliteit. Door regelmatig geschikte chemische middelen toe te voegen kan het water weliswaar weer op een kwalitatief hoog niveau worden gebracht, maar op de lange duur gaan vuildeeltjes en vetten zich vastzetten. Dit leidt ertoe dat het filtersysteem zwaarder wordt belast. Dit heeft weer een negatief effect op de energie-efficiëntie van het systeem. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit is het daarom aan te raden het water om de 1-4 maanden volledig te vervangen.

Hoe kan een buitenspa worden verwarmd?

Om ervoor te zorgen dat het water in uw buitenspa altijd een aangename temperatuur heeft, bieden de innovatieve modellen van Villeroy & Boch u de mogelijkheid om temperatuurbereiken (hoog en laag) met de door u gewenste waarden in te stellen. Het hogere bereik wordt aanbevolen voor normaal gebruik, terwijl het lagere niveau geschikt is als u uw pool eens voor langere tijd niet gebruikt. Zeer gevoelige sensoren meten regelmatig de watertemperatuur. Als deze te laag is, wordt automatisch de elektrische verwarming geactiveerd. Op deze manier wordt de temperatuur betrouwbaar constant gehouden. Een zeer effectieve volledige schuimisolatie, gecombineerd met een energiebesparende afdekking en een geoptimaliseerd leidingstelsel, zorgt ervoor dat alle buitenspa's van Villeroy & Boch over een bijzondere energie-efficiëntie beschikken. Dit leidt tot lagere verwarmingskosten.

Welke accessoires heb ik nodig voor mijn buitenspa?

De buitenspa’s van Villeroy & Boch worden met alle gewenste extra functies als compleet pakket geleverd. Voor de ultieme finishing touch is het mogelijk om – geheel naar uw eigen smaak en individuele wensen – enige aanvullende componenten toe te voegen. Zo kunt u bijvoorbeeld de toegang tot uw spa vereenvoudigen met een trapje en de directe omgeving voorzien van een bank, een handdoekhouder en decoratieve plantenbakken. Ook het plaatsen van een afdak boven uw buitenspa is mogelijk. Hebt u nog vragen of wensen met betrekking tot de hoogwaardige buitenspa's? De competente Villeroy & Boch-dealers bij u in de buurt helpen u graag.


Onderhoudsinstructies

Hier zijn enkele tips voor het verzorgen en schoonmaken van uw buitenspa, zodat u lang kunt genieten van uw product van Villeroy & Boch.

Reiniging Buitenspa's Villeroy & Boch

Op de juiste manier reinigen.

Begin met de reiniging van de spa. Maak de afdekking van het bassin regelmatig met een vochtige doek schoon, zodat hier geen vuil in kan trekken. De afdekking moet één tot twee keer per jaar met vinylreiniger worden schoongemaakt. De hoogwaardig afgewerkte ombouw van uw buitenspa van Villeroy & Boch reinigt u voorzichtig met een vloeibaar huishoudelijk schoonmaakmiddel. Bij sterke vervuiling kunt u ook gebruikmaken van een hogedrukreiniger, maar zorg er dan voor dat u voldoende afstand houdt om te voorkomen dat het oppervlak beschadigd raakt. De kuip is het laatst aan de beurt. Hiervoor gebruikt u gewoon een in de handel verkrijgbare allesreiniger. Hebt u kleine krassen ontdekt? Geen probleem, met fijnkorrelig schuurpapier en polish zijn ze snel verdwenen.

Water vervangen Buitenspa Villeroy & Boch

Water vervangen

Als u in de spa baadt, ontstaat er een opeenhoping van restanten van zeep en reinigingsmiddelen van uw huid of badkleding alsook stoffen voor de instandhouding van de juiste waterkwaliteit. Hierdoor wordt de handhaving van de waterkwaliteit bemoeilijkt. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie, moet het water van de spa om de 1 tot 4 maanden of zodra het lastig wordt om het chemicaliëngehalte van het water te reguleren, worden vervangen. Verwijder voor elke vervanging alle JetPaks. Reinig de kuip van de spa en het JetPak-gedeelte met een spareiniger. Reinig indien nodig de andere delen van de spa, inclusief de JetPaks, met een spareiniger.

Filtratie-eenheid Buitenspa's Villeroy & Boch

Optimaal relaxen – in schoon water

Naast de buitenspa zelf moet ook het water schoon blijven. Dit is niet alleen belangrijk voor een complete ontspanning, maar het is ook belangrijk vanwege hygiënische en gezondheidsredenen. Wij raden u aan het water ten minste drie of zelfs vijf keer per jaar te vervangen en hierbij ook de leidingen te reinigen. Bij het eerste gebruik met nieuw water moet u eerst een shockbehandeling met chloor uitvoeren om bacteriën en ziektekiemen te doden. Controleer vervolgens de alkaliteit van het water. Deze waarden moeten voor het gebruik tussen 80 en 120 liggen en idealiter precies 100 zijn. Bij het verdere gebruik van de buitenspa moet u afhankelijk van noodzakelijkheid de filterinstallatie om de vier tot zes weken verwijderen en deze met speciale tabletten reinigen. De filter moet één keer per week eenvoudig worden gereinigd; controleer de waterkwaliteit twee tot drie keer per week. Voor waterbehandeling raden we u het geteste en hoogwaardige preparaat AquaFinesse aan.