Wat u voor de aanschaf moet weten

Er zijn bij u thuis waarschijnlijk meerdere plaatsen waar uw buitenspa zou kunnen staan. Raadpleeg onderstaande informatie alvorens de meest geschikte locatie te kiezen. U bent voor de keuze van de locatie en de voorbereiding voor de levering verantwoordelijk. Dit zorgt voor een probleemloze en efficiënte levering en optimale prestaties van de spa, zodat u hier optimaal van kunt genieten.


Keuze voor de juiste plek

De richting waarin uw spa wijst, is voor uw toekomstige badervaring van doorslaggevend belang. Kies een locatie die op uw perceel het mooiste uitzicht biedt. Houd bij de keuze van de locatie rekening met uw levensstijl en de plek waar u uw buitenspa het liefst zou willen gebruiken en zet hem daar neer. Als u hecht aan privacy en uw buitenspa daarom in een gesloten ruimte wilt plaatsen, dient u er rekening mee te houden dat spa's veel vocht produceren. Als u uw spa buiten plaatst, is een omkleedruimte in de buurt van de buitenspa voor u en uw gasten aan te bevelen. In landen met strenge winters is een locatie nabij de ingang van het huis zinvol.

Een rechtstreekse aansluiting op de pool voor de watertoevoer en afvoer op de locatie van de spa is niet nodig. Een tappunt dient echter wel in de buurt te zijn, zodat de pool makkelijk kan worden gevuld. Het aflaten van het poolwater geschiedt eveneens met een tuinslang. Vanwege de gebruikte wateronderhoudsmiddelen is het zinvol om het water via een afvoer weg te laten stromen. Een elektrische aansluiting daarentegen is voor de ingebruikname vereist en dient door een elektricien vakkundig te worden aangelegd. Om de optimale positie van de elektrische kabel te bepalen, informeert u bij uw gespecialiseerde dealer op welke plaatsen de kabelinvoeren zitten.

Toegankelijkheid voor onderhoud

Indien gewenst, kunt u uw spa bekleden met tegels, steen of hout. Als u een individuele ombouw rond uw spa plaatst, dient u rekening te houden met een toegangsmogelijkheid voor de onderhoudsdienst. Als uw spa moet worden gerepareerd, moet de monteur eventueel de deur van de motorruimte of de zijpanelen verwijderen of van onder bij uw spa kunnen komen. Om deze reden is ook de montage van speciale voorzieningen aan te raden, zodat de spa nog kan worden verplaatst of opgetild.

Levering

Zorg ervoor dat het pad naar de plaatsingslocatie duidelijk herkenbaar is en vrij is van obstakels. Obstakels zoals overhangende takken, luifels, uitstekende gasmeters, watermeters en elektriciteitskasten kunnen de toegang bemoeilijken. U moet eventueel poorten, een deel van het tuinhek of overige voorwerpen verwijderen om uw spa naar de gewenste plaats te kunnen brengen. Als zich op het pad naar de plaatsingslocatie een doorlopende trap met meer dan zes treden achter elkaar bevindt, moet mogelijk een ander pad worden genomen. Controleer de afmeting van 90-graden-bochten om te bepalen of de spa hier doorheen kan. Soms moet een kraan worden ingezet om de spa op de gewenste locatie te plaatsen.

Service

Handleiding

Nu downloaden

Dealer zoeken

Naar de dealers

Contact buitenspa’s

Neem contact op