Veiligheid & hygiëne

De whirlpoolsystemen van Villeroy & Boch voldoen aan de strengste veiligheids- en hygiëne-eisen. Om deze te garanderen, beschikken de modellen over speciale jets of hebben ze een volautomatisch reinigingssysteem. Dit wordt automatisch in werking gezet nadat  het badwater is weggelopen. De leidingen worden daarop met lucht droog geblazen. Het droogblazen kan ook handmatig worden ingeschakeld, bijvoorbeeld wanneer er bij het schoonmaken van de badkuip water in het systeem is gekomen.

Beschermfuncties

Om een veilig functioneren te garanderen, zijn alle watervoerende whirlpoolsystemen uitgerust met een speciale haarvangbeveiliging. Deze zorgt ervoor dat het aanzuigen van het water stopt zodra de afvoer geblokkeerd raakt. Om te voorkomen dat de whirlpool weer kan worden ingeschakeld zonder dat zich water in het bad bevindt, beschikken alle systemen over een droogloopbeveiliging die wordt aangestuurd via een niveausensor. Alle whirlpoolsystemen zijn voorzien van het KEMA keurmerk. Vanzelfsprekend zijn alle systemen ook voorzien van het CE-kenmerk. De Quaryl®-producten van Villeroy & Boch zijn tevens TÜV-gekeurd. Bovendien worden alle functies van elk whirlpoolsysteem in de fabriek uitvoerig getest.

Garantie

Op baden en douchevloeren van acryl en Quaryl® krijgt u bovendien 10 jaar garantie en op whirlpoolsystemen 3 jaar garantie volgens de geldende garantievoorwaarden. Alle Villeroy & Boch whirlpoolsystemen worden in de fabriek volledig voorgeïnstalleerd. De technische aggregaten zijn zo ingebouwd dat ze niet uitsteken ten opzichte van het bad. Bij de meeste systemen zijn alle technische elementen op een trillingsdempend onderstel gemonteerd.